29 Nisan 2024

KİM GEDECEK KİM KALACAK?

  • PDF
Dün AK Parti açısından önemli bir gündü.
Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan kurucusu olduğu ancak 2014 Ağustos’unda cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı anayasa gereği istifa ettiği partisine yeniden üye oldu. 
16 Nisan referandum oylaması neticesinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde anayasal açıdan da bir ilk yaşandı. 
Yeni anayasaya göre cumhurbaşkanı partili olabilecek.
Hatta partisine genel başkan bile olabilecek. Bu aşamayı da 21 Mayıs günü olağanüstü kurultay toplanmasıyla aşacak ve o gün partisine genel başkan olacak. 
AK Partide 2. Erdoğan dönemi başlıyor. 
Bu yeni dönem başlangıcı biraz sancılı olacak. 
16 Nisan referandum oylaması sonuçları bu sancının başını çekecek. Referandum seçiminde başarısız olan belediye başkanları ve parti teşkilatları görevlerinden alınacak. Bu artık sır değil. Üst düzey mevkilerden buna dönük açıklamalar yapılıyor. 
Bu süreçte daha da ileriye gidilip FETÖ operasyonu parti içine yönelecek. Bu operasyon partide yapılmaz ise partinin kan kaybetmesi olasılığı gündemdeki yerini koruyacak. Çünkü AK Parti içindeki FETÖ’nün siyasi ayağına halen ulaşılmış sayılmaz. Operasyon bu haliyle güdük kalır. Alt tabakadaki örgüt mensupları cezalandırılmış, üst tabaka cezasız kalmış olur. Dolayısıyla AK Parti içinde ciddi operasyonların yapılması parti tabanında da büyük beklentiler arasındadır. 
Yeni dönemde yeni yol arkadaşları öne çıkacak. Yolda kalanlar farklı arayışlara yönelebilirler mi? Biraz zor. O halde AK Parti 2. Erdoğan dönemiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle yeni ufuklara yelken açacak. 
Referandumdan çıkan yüzde 51,4’lük sonuç AK Partiyi memnun etmiş sayılmaz. O yüzden başarısız olan il, ilçe teşkilatları sorgulanacak. Belediye başkanları görevlerimden alınacak. Heyecanı kalmayan teşkilatlar yenileriyle değiştirilecek. Çünkü AK Parti kadrolarında çalışacak çok heyecanlı bireyler bulmak mümkün. İleriki günlerde AK Parti içinde ciddi değişiklikler görmek olasıdır. 
Bakalım kim gider, kim kalır… 
Yeni Türkiye, yeni sistem, 2. Erdoğan dönemi hayırlı olsun. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde