29 Nisan 2024

NE DERSİNİZ?..

  • PDF
Güneş açtığında içimizde de güller açıyor.
Çünkü Fatsa’mızın altyapı perişanlığı havaların güneş açmasına bağlı.
Kış başından bu yana en işlek caddelerimiz perme perişan. Yağmurda yürünemez durumda. Bunu bilmeyenimiz yoktur. 
İşte bu vesileyle güneş açtığında “hizmet başlayacak” algımız güçleniyor.
Bilmekteyiz ki yerel yönetimlerde de bu algı yüksektir. Onlarda planladıkları çalışmalara bir an evvel başlamak isterler. Hizmet bekleyen vatandaşlardan şikayet gelmesin isterler. 
Bu köşeden sürekli dile getirdiğimiz hizmet eksikliğimizin 2017 yılında büyük oranda giderileceği planlanmakta. Umarım beklentiler karşılanır. 
Artık önümüzde her hangi bir seçim çalışması da kalmadı. İki yıl boştayız. 
2016 yılı darbe kalkışmasıyla boşa geçti. 2017 yılının ilk beş ayı referandum oylamasıyla geçti. Yaklaşık bir yılı boşa geçirdik.  Bari gelecek iki yılı da hizmetlerin doluluğu ile geçirelim.
Ülkemizin genel gidişatında da üretim alanlarının genişlemesi adına planlamalar yapılsın. Tüketim macerasına kapılmayalım. Tüketime paralel olarak üretimlerimizi de çoğaltalım. 
* * *
Referandum oylaması geride kaldı ancak tartışmalar bitmedi. Bu tartışmaların kaynağı kuvvetler ayrımı erklerinin birbirlerinin alanlarına müdahil olmaları. 
Bakar mısınız; yasamanın alanına yargının nasıl müdahale ettiğine. 
Ne demiş yasama: “… mühürsüz oylar iptal edilir…”
Yargı ne diyor: “… sonuçlar değişmeyecek…” 
Yürütme ne dedi: “… Yüksek Seçim Kurulu kararını vermiştir…” 
Kimse seçim iptal olsun dememeli. Fakat yasada açık hüküm varsa gereği yapılmalı. Mühürsüz oylar tespit edilip bu oyların iptal edilmesi sağlanmalı. 
Bu tartışmalar demokratik geleceğimizin işaretlerini de veriyor sanırım. Dolayısıyla kuvvetler ayrımı yara almakta. Yasamanın çıkardığı kanunlar rafa kaldırılmış gibi bir algı çıkıyor ortaya. 
* * *
Referandum sonrası AK Parti içinde de fevkalade tartışmalar yaşanıyor.  
Yüzde 51,4’lük sonuç karşısında bir rahatsızlık hasıl oldu.
Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’na saldıran bir kesimin varlığı çıktı ortaya. 
Parti içinde çıkar çevrelerinin varlığından söz edilmekte. Reisçilerin duyarlılıkları yansıyor gündeme. Medya trollerinin ikiye bölündükleri aşikar. 
Tüm bunlar yaşanırken bu yıl içinde il, ilçe kongrelerinin yapılacağı bir AK Parti…  
Ne çıkar bu tartışmalardan? Daha çok bütünlük… 
* * *
Ordu Büyükşehir Belediyesinde yaşanan böcek araması sonucunda ilgili madde kumanda aparatı çıkınca iddiaların yönü de değişti. 
Başkan Enver Yılmaz kendisine bir kumpas kurulduğunu açıkladı, bu işin ayağında da Ordu Emniyet müdürünün olduğunu açıkça beyan etti. Hatta siyasi bir iç hesaplaşmanın yaşandığının da belirtileri olduğunu ima etti. Bu çekişme nereye kadar gider bilinmez. Ancak ortada bir şeylerin döndüğü kesin. Bir hesaplaşma olacak. Amma müdür gider, amma başkan, amma siyasi taraflar. 
Oysa biz isteriz ki hesaplaşma büyükşehir belediyemizin kurumsal kimliği üzerinden sürdürülmesin. Çünkü bu kavga kurumsal kimlik üzerinden yürütülürse hizmetlerin aksaması söz konusu olabilir. Kurum yıpratılmış olur. Biz Ordu halkı olarak hizmet kalitesine bakarız. Siyasi iç hesaplaşmalar bizim dışımızda olmalı ve kurumsal kimlik dışında olmalı. 
* * *
Madem yeni Türkiye, tek kaptan. 
O halde güçlü hizmet, hızlı hizmet beklemek hakkımız. 
NE DERSİNİZ?..
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde