29 Nisan 2024

ÖNEMLİ OLAN FATSA’DAKİ HİZMET AÇIĞININ KAPATILMASI

  • PDF
3 Nisan Pazartesi günü Fatsa için tarihi bir gündü.
Fatsa “Cumhuriyet Meydanı projesi”nin yıkım işi başladı. 
Artık geri dönüşü yok. Kazma vuruldu. 5 binanın yıkılması sonunda hazırlanan projenin uygulama süreci başlayacak. 
Ağır misafirlerimiz vardı. 
Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş halka hitap etti. Fatsa ve Büyükşehir Belediye Başkanlarımız Hüseyin Anlayan ve Enver Yılmaz ile Milletvekilimiz Ergün Taşçı konuştular.
AK Partinin eski milletvekilleri Eyüp Fatsa ve Ayhan Yılmaz ile çevre ilçelerin belediye başkanları hazır bulundular. AK Parti mevcut milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu vardı.
Aslında bu tören “bir taşla iki kuş vurma” mitingine dönüştü. Doğal olarak referandum çalışması propagandası alanı haline geldi. Sayın bakanımız miting sonrası parti teşkilatı ve Fatsa belediye başkanıyla Fatsa esnafını ziyaret etti. 
Meydan mitingleri seçimler öncesi bir gösterge sayılabilecek alanlardır. Katılım konusu yoruma açık. Parti yetkilileri daha farklı gözlem yapıyor olabilirler. Ancak tarafsız kesimlerin değerlendirmeleri; “daha önceki AK Parti mitinglerine oranla, katılımda ve coşkuda bir gerilemenin olduğu yönünde. Alandaki katılımcıların daha ziyade kırsaldan olduğu yönünde. Şehir esnafının ilgi göstermediği yönünde” yorumlar yapılıyor. 
Neyse biz meydan projesine gelelim. 
Sayın Enver Yılmaz; “kamulaştırmaya 15 milyon lira, alt ve üstyapılarına 20 milyon lira harcanacak. 2019 yılının ilk yarısında bitecek.” açıklaması yaptı. 
İşte büyükşehir olmanın en somut gelişmesi bu projenin başlıyor olmasıyla alakalı. Büyükşehir belediyemiz olmasa Fatsa Belediyesinin bu projeyi yapabilecek kaynağa ulaşabilmesi çok zor olurdu. 
Sayın Enver Yılmaz konuşmasında bu meseleye de değindi. “Eğer özel idare olarak kalınsaydı Fatsa bu projeyi göremezdi.” dedi. 
Hatta Fatsa’da “20 milyon lira su için 25 milyon lira da kanalizasyon için harcanacak” dedi. Bu da büyükşehir olmamızın getirilerinden birisidir.
O halde Fatsa bu yıl büyükşehirden ciddi hizmet bekliyor. 
En başta altyapı hizmeti.
Hem de hiç vakit kaybetmeden. Eğer bu kaynaklar varsa Fatsa’nın da bundan faydalanması kadar doğal bir şey olamaz.
Ana arter caddelerimiz düzenleme bekliyor.
Hava güneş açtığında biz de yerel yöneticilerimiz kadar mutlu oluyoruz. 
Samimiyetle söyleyeyim; ilçemizin altyapılarının tamamlanıp kent görünümüne kavuşacağı günleri özlemle bekliyoruz. Dolayısıyla Fatsa’nın alt ve üstyapı çalışmalarında hiç vakit kaybedilmemesi gerekir. Çünkü gerçekten şehrimiz fevkalade dağınık durumda. 
Bu cümlemden yerel yöneticilerimiz gocunmamalı. Koskoca caddelerimizde yürünecek hal kalmamış. Geceleyin yürünecek ışık kalmamış. Caddelerimiz sönük ve yalnız. 
2017 yılından Fatsa adına büyük beklentilerimiz var. 
30 Mart 2014 seçimleri olalı 3 yıl geride kaldı. Fatsa’mız bu süre içinde hizmet alma yarışında da geride kaldı. 
Umarız bu yılki hedeflenen çalışmalar sonunda ara kapanır. 
Meydan projesi başta olmak üzere huzurevi projesi, mezbahane projesi ve diğer irili ufaklı alt ve üstyapı projeleri bir an önce tamamlanır.
Önemli olan Fatsa’nın hizmet açığının kapatılmasıdır. Bunu da büyükşehir belediyemizden bekliyoruz.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde