29 Nisan 2024

“2017 YILI ATILIM YILI OLACAK” DİYORLAR

  • PDF
Kış aylarının sonuna geldik. Meteoroloji raporlarına göre havalar uzun süre iyi gösteriyor. 
Artık çalışma zamanı. Bu çalışmayı yerel yönetim sergileyecek. 
Yerel yöneticilerimiz 2017 yılı atılım yılı olacak diyorlar. Bu beyanlara güveniyoruz.
Fatsa ilçemiz altyapı bakımından ciddi sorunlar yaşıyor. Uzun kış boyunca bütün caddelerde kazı çalışmalarından dolayı büyük çileler çekildi. Önü kış olmasına rağmen altyapılar sonbaharda açıldı ve kapatılamadı. Üzerine kar yağdı. Bu sorunların eziyetini Fatsalı vatandaşlar çekti. Su birikintileri ve çamurlu yollardan ulaşım sağladı. 
Çok sabırlı davranan bir refleksimiz var. Sesimiz çıkmıyor. Tepkimiz yok. Hep müsamaha gösteriyoruz. Kış ayı diyoruz. Çalışmalar aksamış olabilir diyoruz… 
Şimdi yaşanan bu aksaklıkların giderilme zamanıdır.  
Hızlı ve düzenli bir planlamayla Fatsa’nın ihtiyaçlarının ivedilikle giderilmesi gerekmektedir. 
Tabii ki; kamuoyu kadar sayın yetkililer de duyarlılık gösterecektir. 
İhtiyaçların giderilmesi noktasında acil eylem planlamaları yapacaktır. Buna şüphe yoktur. 
Bakınız; geçen hafta CHP Fatsa ilçe Başkanı Onur Çam ve Belediye Meclis Üyesi Erol Yerebasmaz bir dizi açıklamalar yaptılar. Eleştirilerde bulundular. Bolaman-Yalıköy arasında 2 ay önce yaşanan heyelan nedeniyle kapanan yoldaki çalışmaları yerinde inceleyerek müteahhit firma yetkilisinden bilgi aldılar. Bu bilgileri kamuoyu ile paylaştılar. Aynı hafta içinde Reşadiye Caddesi başta olmak üzere Fatsa’nın altyapı sorunlarına dikkat çektiler. Dolayısıyla yerel sorunlara duyarsız kalmamış oldular. 
Yöneticilerin bir an önce bu sorunların çözümü ile alakalı çalışmaların hızlandırılmasını istediler. Altyapı eksikliğinin Fatsa’ya yakışmadığını beyan ettiler. Haklı eleştirilerde bulundular. 
İşte siyaset budur. Muhalefet uyarı görevini yerine getirecek, iktidar icra makamı olarak hizmet üretecek. 
CHP’nin ve basının bir dizi eleştirilerine, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan “Ne söz verdiysek yerine getireceğiz” diye cevap verdi. 
Umarım; çalışma ve hizmet üretme günlerini ertelemeyiz, geciktirmeyiz.
İktidarıyla ve muhalefetiyle el ele vermiş, sorunların üzerine birlikte giden bir Fatsa fotoğrafı görmek dileğiyle… 
ÖNEMLİ NOT: Bolaman-Perşembe arasındaki heyelan ile ilgili bir iki analiz; heyelan bir doğal afet sonucu oluşmuştur. Engel olmak olanaksızdır. Ancak çözüm üretmek uzun zaman almamalıdır. İki aydan fazla bir zamandır ulaşım servis yolundan verilmekte. Bu yoldan seyahat etmek mecburiyetinde kalan tüm vatandaşlar ciddi şikayetler içindeler. Mağduriyet yaşamaktalar. Çile çekmekteler. Ulaşım alanlarına daha pahalıya varış sağlamaktalar. Yalıköylü vatandaşların bu konuda haklı serzenişleri var. Biraz çözüm odaklı hızlı davranılmalı. Yetkililere duyurulur… 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde