29 Nisan 2024

HİZMETTE MAZERET OLMAMALI

  • PDF
15 Temmuz darbe girişimi sonrası tüm işlerde bir duraklamanın olduğunu söylersek yanılmış olmayız. Bu duraksama devlet işlerinde daha çok belirgin. Dolayısıyla bu durağan dönem ülke ekonomisine de açıkça sirayet ediyor. Ekonomik dengeleri bozuyor, özel sektörü yaralıyor. 
Devlet işlerindeki duraksamayı resmi şahsiyetlerden de duyuyoruz. Kaldı ki bu gerekçeler mazeret olmamalı. 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’da bu duraksamadan kaynaklı gecikmelerin yaşandığını yaptığı basın toplantısında dile getirmekte. 
Bu gecikmeler yerel bazda da hissedilmekte. 
Fatsa’ya baktığımızda; altyapı hizmetleri bayağı gecikmede. Bu gecikme ilçe belediyesinden mi, yoksa büyükşehir belediyesinden mi kaynaklı bilemem. Ancak ilçe merkezimiz kış aylarında yürünemez halde. Her cadde ve sokak çamur çorak içinde. 
Fatsa ilçemiz altyapı hizmetleri bakımından hayli yoksun kalmış bir durumda. Oysa 3 dönemdir güçlü iktidar tarafından yönetiliyor. 13 yıl geride kaldı. 3 yıl da büyükşehir dönemi bitti. 1 buçuk ay sonra 4. yıla girilecek. 
Tabii ki; her iki belediyenin de planlamaları vardır. Proje hazırlıkları vardır. İhale sürecine giren yatırımları vardır. Fakat bu planlamaların süresi üç yıl bitimlerinde hayata geçemiyorsa bu durumda Fatsa ilçemiz ileri adımları atamıyor demektir. Çoğu zaman geri kalıyor demektir. Zaman durmuyor, ihtiyaçlar aksine artıyor. Sorunlar öteleniyor, zaman ıskalanıyor. 
Gerçi yöneticilerimiz daha iyisini bilir, bizim akıl verme gibi bir durumumuz olamaz tabii ki. Ama dilimizin döndüğünce sorunların dile getirilmesini de görev biliriz.  
2017 yılı umarım bu duraksama süreciyle bitmez. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde