28 Nisan 2024

MEYDAN PROJESİ RESMİYET KAZANDI

  • PDF
“Fatsa Cumhuriyet Meydanı projesinde” umutlu bir başlangıç söz konusu. 
Geçen hafta Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında projenin uygulanabilmesi için alanda kamulaştırma kararı alındı.  
     Zaten bu hizmetin önündeki en büyük engel istimlak idi. Zira bunun da aşılması projenin başlayacağına işaret ediyor.
Projenin teknik detayları sanırım Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından açıklanacak. Aldığımız duyumlara göre kamulaştırma bedeli hayli ciddi. O bakımdan Enver Yılmaz projeye ilişkin detayları kendisi duyuracak. Haklıdır. Projeyi uygulayacak olan da büyükşehir olacak. Dolayısıyla böyle büyük bir projenin sahiplenilmesi de Enver Yılmaz’a düşer.
     2015 yılının Temmuz ayında bu köşede “… Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatsa’ya verdiği sözlerde geç kalıyor. Bir gelişme kaydedilemiyor. Bilhassa Cumhuriyet Meydanı ve Harikalar Diyarı projelerinde bir ilerleme söz konusu olmadı.  ...” diye yazmıştım.
Bu cümleden dolayı Enver beyle takışmıştık. 
“Yalan yazıyor, iftira atıyor” demişti. 
İşte o günden bugüne 1,5 yıl daha geçmiş. İstenilen hizmet halen daha yeni resmiyet kazanıyor. Neredeyse 3 yıl olacak. 
Sayın Enver Yılmaz başkanımıza eleştiri getirdiğimizde güçlü bir dirençle karşılaşıyoruz. Eleştiriyi pek hazzetmiyor. Politikacıların doğasında bu var. Ne yapalım biz yine de hakaret içermeden, lisanı dille eleştirilerimizi sürdüreceğiz. Memleketimizin sorunlarını dile getireceğiz. Gerekirse ağır eleştiriler ortaya koyacağız. Çünkü işimizi doğru yapacaksak eleştiri hakkımızı kullanacağız. Bununla beraber yapılan doğru işlerinde destekçisi olacağız, övgü yapacağız.
     Fatsa Cumhuriyet Meydanı Projesi Fatsa’nın meselesidir. Fatsa’nın kent görümüne kavuşabilmesi için önemli bir projedir. Tabii ki kamulaştırma için meclis kararı önemlidir. Demek oluyor ki hizmetin yapılması için bir kazma vurulmuş. Artık sürecin hızlı bir şekilde hayat bulması gerekecek. 
     Büyükşehir Belediye Başkanı ve Meclisine, öncülük edenlere teşekkür ediyoruz. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde