28 Nisan 2024

“KAMYONUN, KAMYONETİN ÖNÜNDE SİZ OLACAKSINIZ”

  • PDF
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta Kaymakamlarla yaptığı toplantıda ilginç bir konuşma yaptı.
Kaymakamlara, “ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her an yanında olacaksınız. Gerekirse kamyonun, kamyonetin önüne binip kömürü, gıdayı kendiniz teslim edeceksiniz” dedi.
Erdoğan konuşmasında; “… Milli seferberlik çağrımın en baştaki muhatapları sizlersiniz. Milli seferberliğin en önemli uygulayıcıları olarak alandasınız. Yeri geldiği zaman icabında kömür ihtiyacı olan var. Sizler şoförün yanına oturmalısınız. Onunla birlikte kömür ihtiyacı olanlar adeta kamyonla, kamyonetle kömürü bizzat kendiniz getirip teslim etmelisiniz. Gıda ihtiyacı olanların o ihtiyacını bizzat teslim etmelisiniz. Bununla adeta sizler Hz. Ömer misali o kapıları çalıp, işte kaymakam filanca geldi, sizlerin duydum ki kömür ihtiyacınız var, kömürünüzü getirdim. Duydum ki çocukların giyecek ihtiyacı var, giysi getirdim, gıda getirdim demelisiniz...” dedi.
AK Parti politikalarında iktidara geldiği günden buyana bu uygulamaya ciddi önem verildi, halende verilmekte. 
Kömür, gıda, giyecek gibi temel gereksinimler açısından uygulama genişleyerek sürdürülüyor.
Dini bayramlarda da bayram harçlığı verilmekte. 
Uygulama genişleyerek sürdürülüyor dedik; müracaat eden her vatandaş verilecek olan tüm malzemeleri alıyor. Eskiden kısıtlamalar vardı. Çeşitli araştırmalar yapılıyor ve gerçek ihtiyaç sahipleri tespit ediliyordu. Ve gerçek ihtiyaç sahipleri bu uygulamadan yararlandırılıyordu. Şimdi bu uygulama gevşetildi. Kim müracaat ederse veriliyor. 
Sayın Cumhurbaşkanımızın da sarayda kaymakamlar toplantısında yaptığı konuşmada “kim ne isterse verin” talimatı vermiş sayılır. 
Tabii ki bu konuşmanın içinde bir mana var.
Önümüzdeki aylarda toplumun önüne bir referandum oylaması sandığı gelecek. Dolayısıyla sandık sonucunu etkileyecek olan bütün etkenler devreye sokulacak. Bu uygulama tüm iktidarların yaptığı bir yöntemdi. Ancak sınırlı boyutlarda bir seyir vardı. AK Parti iktidarları bu boyutu fevkalade genişletti. Bilhassa seçim önceleri popülist yaklaşımlar devrede oluyor. Bundan da vatandaşlar yararlanmış oluyor. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde