29 Nisan 2024

ÇINAR HASTANESİ NE OLACAK?

  • PDF

   Fatsa Çınar Hastanesi Sağlık Bakanlığına devredildikten sonra kamuoyunda yapılan tartışmalar buranın hangi amaçla kullanılacağının belirlenmesinde sanırım ciddi manada yol gösterici bir süreci başlattı.

“Toplum Sağlığı Merkezi” kurulması yönünde tartışmalar yapılırken, duyarlı kesimler buna karşı çıkan beyanlarda bulundu.  

   Oysa yapılan tartışmalardan anlaşıldığı kadarıyla; buranın hastane olarak devam etmesi sonucu çıkıyor.
   Aslında bölgemizde kanser hastalığının her geçen gün katbe kat arttığı düşünülürse; bu yapının “kanser araştırma merkezi” olabileceği düşünülmelidir. Çünkü kanser hastalığı bölgemizde ciddi araştırmalar gerektiren bir boyut kazanmakta.  Dolayısıyla Fatsa’mız bölgenin orta merkezinde olması bakımından böyle bir kurumun burada yapılandırılması kaçınılmaz gibi duruyor. Zaten binanın fiziki yapılanması hastane formatındadır. Araştırılması gereken bir unsur da varsa o halde bir araştırma merkezi haline dönüştürülmelidir.
Diyelim ki; olmadı. 
   Yeni bir alternatif olarak “Adli Tıp Kurumu” kurulabilir.
   Karadeniz Bölgesinde tek Adli Tıp Kurumu Trabzon’da var. Samsun’dan alın Artvin’e kadar olan bölge Trabzon’da işlem görüyor. Zira bu durum vatandaşlara olumsuzluklar yaratıyor. Bölgede ikinci bir Adli Tıp Kurumu neden Fatsa’da kurulmasın ki…
Veya…
   Bağımsız bir doğum hastanesi. Yedi ilçenin direkt merkezi konumundaki Fatsa’da ciddi anlamda bir ihtiyaçtır. Mevcut hastanemizde doğum servisi yok mu? Tabii ki var. Fakat başlı başına bir doğum hastanesi olsa daha kaliteli hizmet üretilmiş olmaz mı?
   Doğum hastanesi bağımsız olunca aynı çatı altında yeni doğan bölümü ve çocuk bölümünü de bu binanın içinde barındırabilirsiniz. 
   Fatsa kamuoyu bu gibi yapılanmaları tartışmaktan geri durmuyor. Bu sevindirici bir durum. Hatta ilgililere yol gösterme bakımından da önemli. Çünkü bu tartışmalar doğru karar vermekte de öncelik oluşturabiliyor. Keşke kamuoyumuz her meseleyi medenice tartışıp yetkililere yol gösterse. Tabii ki yetkililer de bu tartışmaları ciddiye alıp kamuoyunun tartışmalarındaki ağırlık noktasına göre yol haritası çıkarabilseler. 
   Çınar Hastanesinin ne amaçla kullanılacağını bu ve benzer tartışmalardan sonra en makul kararın verileceği kanaatindeyim. 
İyi haftalar…
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde