04 Mayıs 2024

YENİ BİR HİKAYE YOK

  • PDF
Türkiye 31 Mart’ta yine bir yerel seçimlere doğru hızlıca yol almaktadır. İktidar elinde bulundurduğu şehirleri haliyle kaybetmek istemiyor ve bu şehirlere yenilerini eklemek istiyor. Ekonomik krizle boğuşan ve geçim derdine düşen halka anlatacağı yeni bir hikayesi olmadığı için seçim stratejisini halkı korkutmak üzerine kurduğunu görmekteyiz.
 
İlk önce bu işi Hatay’da yaptı, acıları henüz taze olan halka, iktidar partisi ile yerel yönetim el ele vermezse dolayısıyla aynı partiden olmazsa o şehre yardım gitmez, gördüğünüz gibi Hatay’a yardım geldi mi?
 
Acılarını yaşamaya çalışan halka bu söylenecek söz mü? Ama salonda bulunan bir gurup halk konuşmanın içeriğini dahi anlamadan her zaman ki gibi alkışladı.
 
Günler sonra Ordu’ya geldi, çünkü kamuoyu yoklamaları gösterdi ki Ordu eskiden olduğu gibi çantada keklik değildi ve muhalefetin seçimi kazanma ihtimali vardı. Apar topar geldiği Ordu’da kürsüye çıktığında meydanda toplanan halk, Reis’ten yerel seçim için güzel vaatler duymayı beklerken o Hatay’da yaptığının aynısını yaptı ve Ordu halkını bu sefer doğal gaz ile tehdit etti. ‘’Biz yoksak doğalgaz da yok’’
 
Bence Reis panik içersin de çünkü halka anlatacakları yeni bir hikayeleri yok, yeni bir hikaye bulamadıkları için söyleyecek sözleri de yok. Artık yolun sonuna geldiklerinin farkındalar. Eskiden koşarak AKP’ye oy veren halk artık tereddüt için de. Çünkü yoksulluğu yaşayan onlar, mutfağında çorbasını kaynatamayan yine onlar. Arabasına mazot almayan dolayısıyla seyahat edemeyende onlar. Çile çeken halk artık Reis’in ne dediğine değil tenceresinin içine bakıyor yani tencere boşsa sandıkta boş.
 
Süleyman Demirel mutfağın götüremeyeceği iktidar yok demişti. Bu tezi genel seçimlerde karşılık bulmadı, bakalım eski başbakanın bu iddiası yerel seçimler için gerçeğe dönüşecek mi?
 
AKP genel başkanı Mustafa Elitaş biz askerde su bulamadığımız için gazoz ile traş oluyorduk demiş gördüğünüz gibi iş artık tamamen şirazesinden çıktı. Yıllar önce adı siyasette barajlar kralı olarak anılan Süleyman Demirel bile bu sözü söylemedi ama bir baraj dahi açmayan AKP’li Elitaş suyu da kendilerinin getirdiğini söyleyerek siyasetin artık güvenilebilir bir alan olmadığını ve ülkede kimseye güvenmemiz gerektiğini bize göstermiş oldu.
 
Emeklilere 10.000 TL ile açlığa mahkum eden iktidar, turistik uzay yolculuğuna 55 milyon dolar para harcamış, bugünkü kur ile çaptığınız da hesap makinesinin bile sonuçlandıramadığı bir rakam çıktığını göreceksiniz. Aldığı 10 bin TL maaşla Kendi köyüne bile gidemeyen emekli bu durumu sorgulamadan uzay yolculuğunu büyük alkışlarla desteklediğini gördük.
 
Genel seçimlerde Gabar ‘da petrol bulmuştuk, Karadeniz’de doğal gaz. Yerel seçimlerde bu ikili artık konuşulmuyor bile çünkü o gün bu yalanları söylemeleri gerekiyordu onlarda öyle yaptı. Artık yeni söylemlere ihtiyaç var ve yenisini bulamadıkları için korkutma yöntemini kullanıyorlar.
 
Türkiye’de yapılan bütün seçimleri maalesef partiler kazanıyor, umarım bir gün yapılacak seçimlerde gerçek kazanan partiler değil de halk olursa işte o zaman yolumuz açık demektir.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde