05 Mayıs 2024

DİL

  • PDF
Biliyorsunuz Türkiye de Her seçim öncesi meydanlar şenlenir, DİL sertleşir, seviye düşer, hakaretler ve olmadık yakıştırmalar yapılır.
 
Yetmez, insanların özel yaşamlarına kameralar yerleştirilir, mahreme girilir ve kasetler çıkartılarak kişinin hem aile düzeni hem de siyasi hayatı yok edilir.
 
Millet adına, ülkemiz adına hiçbir vaat verilmeden, gelecek planlanmadan bir kargaşayla seçim sonuçlandırılır.
 
Çok uzaklara gitmeden, 2019 yerel seçimlerimde Cumhur ittifakının nasıl bir çalışma yaptığını ve nasıl bir dil kullandığını örneklerle hatırlatmak istiyorum.
 
1) AKP’nin Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Özhaseki rakibi için neler demişti.
 
‘’Mansur Yavaş'ın kazanması durumunda Ankara'da evlere su faturalarını PKK ve DHKP-C militanlarının getireceğini söylemiş’’
 
Bu yetmemiş devam etmiş, daha sonra mahkeme tarafından düzmece olduğu ıspatlanan sahte senet suçlaması bile yapılmıştı. Hatırladınız değil mi?
 
Devam ediyoruz,
 
2) MHP lideri Devlet Bahçeli 2019 seçimleri için,’’ Bu seçim ülkemiz için bir beka meselesidir ve her şeyin önündedir. Bunu bilerek oyunuzu kullanın’’ demiş ve sıradan bir seçimi BEKA meselesi haline getirmişti.
 
3) AKP’nin İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım nasıl bir dil kullanmış.
 
Seçim sonucuyla ilgili “Çaldılar” diyerek bu söylemin üzerine politika yürütmüştü. neden bu söylemi kullandın diye soranlara ise “Mecburdum ‘’ diye yaptığı garip açıklamayı hatırladınız mı?
 
4) AKP’nin altın çocuğu Süleyman Soylu yakın zaman da ne demişti.
 
‘’İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmayla ilgili olarak, “İstanbul Büyükşehir Belediyesinde işe alınan 1668 kişinin veya yakınının terör örgütü irtibatı ve iltisakına dair kaydı bulunduğu belirlenmiştir” diye konuşmasını yakın zamanda yapmıştı. Sonuçta hiçbir şekilde ıspatlanamayan ve mahkemenin bile İ.B.B’ yi haklı bulduğu bu iddialar tarih sayfalarında ki yerini çoktan aldı.
 
5) MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’nın ne dediğini hatırlayalım.
 
"Bu ittifak, kutsal bir ittifaktır. Bu ittifakı başka ittifaklarla karıştırmamak lazım, bu bekayla alakalı bir sorun değil diyorlar evet bunun adı tam da beka meselesidir. Diye yaptığı açıklamada genel başkanı ile aynı dili kullanarak toplumu ikiye bölme çalışmalarını hep beraber gördük.
 
6) Cumhurbaşkanı millet ittifakı içi Nasıl bir dil kullanmış.
 
“Kardeşlerim biliyorsunuz. Pazar günü İBB Başkanlığı için yenileme seçimi var. Bir tarafta terör örgütleri zihniyetinin destek verdiği Millet ittifakı adayı var, diğer tarafta biz varız ’’ sözlerini tercih etmiş ama yine de toplumda bu sözleri karşılık bulmamıştı.
 
Sonuç olarak 2019 seçimlerinde vatandaşa hiçbir vaatte bulunulmadan bel altı söylemleriyle bir seçimi daha bitirdiler ve sonuçta ne oldu biliyorsunuz? Büyük şehirler belediyelerini kazanan MİLLET ittifakı oldu.
Demek ki terör söyleminin eskisi gibi toplum nezdinde bir karşılığı yokmuş artık vazgeçin.
 
31 Mart 2024’de yine çok önemli bir genel seçime daha gidiyoruz.
 
Aradan geçen yıllar içersin de iktidar DİL söylemlerini ne kadar değiştirmiş, ne kadar toplumu birleştirici mesajlar üzerine kurmuş, biraz daha yumuşatmış mı bakalım.
 
MHP lideri Devlet bahçeli seçim öncesi değerlendirme yapıyor.
 
‘’Anayasa mahkemesine yönelik, HDP için Dağda beli kırılan bölücü terör örgütünün, mahkeme kapılarında tedavi edilme ayıp ve arayışından kesinkes vazgeçilmelidir." dedi.
 
BBP partisi Mustafa Desticioğlu attığı twitte, iktidar partileri hariç bütün partileri haddini aşarak teröre destek vermekle suçladı
 
Seçim tarihine yaklaştıkça bu dil daha da sertleşecek ve terör söylemlerinin dozu daha da artacaktır.
 
İktidarın seçim stratejisi seçim DİLİ asla değişmiyor. Bu millete her seçimde DEJAVU yaşatarak ve korkutarak seçim kazanmaya çalışıyorlar görmüyor musunuz?
 
Bu Dil’in ülkemizi böldüğünü ve ayrıştırdığının farkında mısınız?
 
Neden her demokratik ülke gibi bir masa etrafında oturup sorunlarımızı konuşup, tartışmıyorsunuz?
 
Yoksa Korkuyor musunuz?
 
Artık TERÖR dilinden vazgeçin ve bu millete sürekli korku pompalamayı da bırakın.
 
Ne olur.
 
* * *
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde