05 Mayıs 2024

MUHALEFETKİME ÇALIŞIYOR?

  • PDF

Biliyorsunuz AKP iktidara geldikten bir müddet sonra basını teslim alarak her alanda kendi sesini duyurmaya ve muhalefeti yok etmeye başladı. Havuz medyası oluşturarak gücüne güç kattı ve muhalefeti çeşitli iddialarla basın yoluyla bertaraf etti.

AKP ve Tayyip Erdoğan her fırsatta Türkiye’de muhalefet mi var? Sözünü o kadar çok kullandı ki kamuoyunda muhalefetin yetersiz olduğu yönünde bir algı yarattı.

Muhalefeti zayıf göstermek de ki amacı, bu işi sadece biz yaparız muhalefetin kendine bile hayrı yok mesajı vererek alternatifsiz bir parti oldukları düşüncesini kamuoyuna yaydı.

Bunda başarılı da oldu.

İktidarın dümen suyuna giren Muhalefet de yapamadıklarından dolayı da bana göre de sınıfta kalmıştır. Türkiye 20 yıldan bu yana savruluyor ama muhalefet partileri basın açıklaması yapmaktan başka hiçbir eylem yapmıyor.

Mesela,

2011 de ilk Suriye’den mülteci akını girişi başladı. O zamanlar savaş var bu insanlar mağdur sözüne herkes inandı ve bu girişleri masum karşıladı. Bu sığınmacıların Türkiye’nin başına bela olacağını muhalefet hesaplamalı ve şiddetle karşı çıkmalı hatta eylem yapmalıydı. İktidar sığınmacı politikası ile sadece vatandaşı değil aynı zaman da muhalefeti de kandırmış oldu.

2015 seçimlerin de AKP tek başına iktidarı kaybetti, hükümeti kurma görevini cumhurbaşkanı AKP’ye verdi. Hükümeti kuramayan AKP’den sonra görevi anayasal hak olarak CHP’ye verilmesi gerekiyordu ama cumhurbaşkanı vermedi. Bu duruma CHP içersin de bile doğru dürüst itiraz eden olmadı, CHP ne anayasal hakkını aradı nede vatandaşın hakkını savundu.

2017 de Türkiye’nin kaderini değiştiren Cumhurbaşkanlığı referandumunda mühürsüz oyların YSK tarafından kabul edildiğini bütün Türkiye şahit oldu. Haksız ve usulsüz kazanılan bu referandumu CHP AİHM ‘e götürebilirdi ama götürmeyerek Türkiye’nin bugünkü duruma gelmesine göz yumdu.

Eski Konya milletvekili Atilla Kart CHP’nin AİHM e başvurusunu Kemal Kılıçdaroğlu tarafından engellendiğini iddia ediyor, gerçekten doğru ise durum daha da vahim.

Sonuçta böylesine önemli bir referandum sonucuna bile itiraz etmeyen muhalefet karşısın da iktidar ‘’Atı alan Üsküdar’ı geçti’’ diye muhalefeti alaya alan bir açıklama yaptı.

Türkiye tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşıyor. Bu kriz sadece ekonomik değil aynı zaman da siyasi, iktidarın yanlış sığınmacı politikası ülkemiz insanının can ve mal güvenliği tehlikeye attığını hepimiz görüyoruz. Böyle bir durum da Muhalefetin ortalığı ayağa kaldırıp iktidara karşı saraya doğru yürümesi gerekmiyor mu? Onlar ne yaptı sığınmacı sorununa şiddetle itiraz eden BOLU belediye başkanını partiden ihraç etti.

Millet yakıt fiyatlarından dolayı evine hapis olmuş, ev sahibi kiracı olayları ölümle sonuçlanmaya başlamış, Araplar bütün ülkeyi satın almış ve yüce Türk milleti Arapların hizmetine girmiş, böyle bir durum da bile muhalefet ne yapıyor?

Hükümeti kınamak için basın açıklaması.

Komik misiniz?

Galiba AKP ve Tayyip Erdoğan haklı, gerçekten Türkiye’de bir muhalefet sorunu var.

Zamanın da rahmetli Başbakan Süleyman Demirel, mutfağın yıkamayacağı iktidar yok demişti. Bu söz AKP gelene kadar geçerliydi. Demirel eğer bu günleri görebilseydi umarım o da şunları söylerdi. Böyle muhalefet bizim zamanımızda da olsaydı bizde iktidar da uzun yıllar kalabilirdik.

Son zamanlar da farklı düşünmeye başladım, yoksa iktidar ile muhalefet birlikte mi hareket ediyor diye.

Yani başka bir deyişle, muhalefet iktidarın kurduğu bu düzenin bir parçası mı? Muhalefet ediyormuş gibi yapıp kritik konuları görmezden gelip kulağını üstüne yatmak mıdır görevi.

Haklarını yememek lazım şimdiye kadar tek doğru bir iş yaptılar onu da yarım yaptılar.

Bana göre muhalefetin şimdiye kadar yaptığı tek doğru hareket adalet yürüyüşüydü.

Hatırlıyorsunuzdur o yürüyüş İzmir milletvekili Enis Berberoğlu hakkın da verilen hapis kararı ile başlamıştı.

CHP milletvekili olan Enis Berberoğlu için başlatılan Adalet yürüyüşü, neden TİP Hatay milletvekili Can Atalay için yapılmaz. Adalet sadece senin milletvekillerin için mi gerekiyor?

Bu işi yapacaksan adam gibi yapacaksın.

Şimdi de düştüler koltuk derdine, bakalım ne olacak.

Tahmin ediyorum Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması için kesenin ağzını açmıştır. Çünkü böyle bir muhalefeti arasa bulamaz.

Ülkenin darmadağın olduğu bir ortamda bile muhalefet iktidarı sallayamıyorsa görevini yapamıyor demektir. Bu yüzden insanın aklına acaba ortak mı çalışıyorlar sorusu geliyor.

Ne yapalım,

Artık her şeyden şüphelenir olduk

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde