04 Mayıs 2024

CHP’DE Kİ SORUN GENEL BAŞKAN MI? YOKSA DİĞER ETKENLER Mİ?

  • PDF
Kemal Kılıçdaroğlu 22 Mayıs 2010 tarihinde yapılan 33. Olağan CHP Kurultayı'nda, 1249 delegeden 1200'ünün imzasını alarak ve tek aday olarak girdiği kurultayda geçerli 1189 oyun tamamını alarak CHP'nin 7. genel başkanı oldu.
 
O günden bu güne kadar tam 13 sene geçti. Bu süre içersin de 2’si referandum olmak üzere toplam 3 genel seçim ve 2 cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetti. Son olarak ta kendisinin aday olduğu 2023 genel seçimlerini de kaybetti.
 
Merkez sola liderlik yapan ve ülkenin kurucu kadrolarının kurduğu CHP yıllarca dinci kesimin kıskacından bir türlü kurtulamadı.
 
Siyasal İslam yıllarca CHP’ye iftira atmaktan hiç vazgeçmedi. Camileri ahır yaptılar ve Camileri yaktılar gibi asılsız iddialardan CHP yıllarca kendisini bir türlü aklayamadı. Günümüz de bile bu iddiaları dillendirmeye ve bu iddialardan beslenmeye devam ettiler.
Yıllar içersin de siyasi partiler tarikat ve cemaatlerin büyümeleri için maalesef çok emek verdi. Özellikle AKP son yıllar da iktidar da kalmak adına desteğini o kadar çok artırdı ki FETÖ’ yü darbe yaptıracak kadar güçlü bir topluluk haline getirdi.
 
Varlıklarının anayasal suç olduğu tarikat ve cemaatler, siyasetçiler sayesinde öylesine güçlendiler ki önce radyo ve TV kanalları kurdular, sonra şirketler kurarak devletten ihale alarak güçlerine güç kattılar. En sonunda da siyasete girip iktidar ile birlikte muhalefete kafa tutmaya başladılar.
 
Mevcut iktidar da o kanaldan beslendiği için tarikatlar ile birlikte muhalefet karşısın da kocaman bir blok oluşturdu. Özellikle CHP’nin iktidara gelmemesi için var güçleriyle çalıştılar. Çünkü biliyorlar ki ülkenin kuruluş felsefesi tekrar iktidara gelirse nefes alamayacaklarını.
 
Bu yüzden CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu seçim kazanamıyor.
 
Tabi ki sadece dinci hareket değil Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kazanamamasında ki sebep.
 
Seçimler de AKP’nin adil yarışmadığını sağır sultan bile biliyor. Devletin bütün imkan larını acımasızca kullandığı yetmezmiş gibi, aynı zamanda kendisini destekleyen 250 TV kanalı ve yüzlerce Radyo yayını yapan bir basın ordusunu da oluşturduğunu da bilmenizi isterim. Böylesine trajik bir ortam da iktidar ile yarışmak ve seçim kazanmak çok kolay bir iş midir sizce?
 
Kolay iş değildir.
 
13 yıldan bu yana çeşitli hamleler yaparak güçlenmeye çalışan, hatta ölümlerden dönerek varlığını sürdürmeye uğraşan bir Kemal Kılıçdaroğlu’nun hakkını yemek doğru olmaz.
 
Bazı siyasetçiler gibi biz kefenimizi giydik te geldik diye yaptıkları içi boş konuşmalara aldanmayın. Siyasi geçmişine baktığınız da asıl kefenini giyip siyaset yapmaya çalışanın iki kez ölümden dönen Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu göreceksiniz.
 
Bu ülkede siyaset zor iş, hele hele CHP’liyseniz bu durum işinizi daha da zorlaştırıyor.
 
Sadece tarikatlarla ve iktidarla mücadele etmiyorsunuz. Bazen kendinizle bile mücadele etmek zorunda kalıyorsunuz. Son dönemlerde muhalif gazeteciler bile bu durumu bildikleri halde Kılıçdaroğlu’na saldırıyorlar.
 
Yani CHP’lilerin işi çok zor.
 
Kişisel olarak ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyaseti ve siyasi nezaketinden çok memnunum.
 
Ama artık görüyorum ki CHP’nin yeni bir Milat’a ve yeni bir heyecana ihtiyacı vardır. Kısacası değişim kaçınılmazdır.
 
Kılıçdaroğlu’nun son yaptığı gurup toplantısın da iyi bir kaptan gemisini uygun bir limana götürendir diye konuşurken, sanırım değişim için de net mesajını da vermiştir.
 
Yapılacak kurultay da bir değişim olursa Kemal Kılıçdaroğlu’na yapmış olduğu onca başarılı çalışmalardan dolayı görkemli bir uğurlama yapılmalıdır.
 
Bence bunu fazlasıyla hak etmektedir.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde