29 Mart 2024

KÖY KAHVALTISI

  • PDF

Seçim için artık geri sayım başladı tarihler yaklaşıyor. Adaylar halkı ikna etmek için çeşitli vaatlerde bulunuyorlar. Birisi terör ile korkutuyor diğeri köylerin kalkınması gerektiğini söylüyor.

Köy hayatını yok eden, bizi köylerimizden koparan iki sebep aşağıdadır.

1) Eğitim; Emperyalizmin İslam’ı kullanarak Türk halkının gelişmesini engellemeye ve ortaçağ karanlığına geri döndürmek için yaptığı çalışmaların ilki yıllar önce eğitim ile başladı. Bu bilinçli çalışmaya Türk siyasetçileri de farkında olmadan veya aldatılarak yardımcı olunca, bugün ki eğitim manzarası ortaya çıktı.

İlk darbe köy enstitülerinin kapatılmasıyla başladı, daha sonra köy hayatına ve eğitimine bilinçli olarak darbe vurulmaya devam edildi.1950 tarihinde Demokrat Parti iktidara geldiğinde köy Öğretmen Okulları'nın da kapatılması konuşulmaya başlanmıştı. Köy enstitülerinin yerini alan Köy Öğretmen Okulları da Demokrat Parti döneminde 27 Ocak 1954'te kapatıldı.

Bitti mi? Hayır.

AKP’nin iktidara gelmesiyle birlikte köy hayatına darbe vurulmaya devam edildi. 2002’den günümüze kadar 20 bin 243 köy okulu kapatıldı. 3 milyon 275 bin 458 olan öğrenci sayısı 622 bin 795’e düştü. Köylerden öğretmenler çekildi, köyler boşalmaya başladı.

Devlet köy okullarını kapatarak meydanı adeta cemaat ve tarikatlara bıraktı.

2) Tarım; Köylerimize vurulan darbe sadece eğitimle olmadı. Devlet tarım politikasını değiştirerek köylere ikinci darbeyi de vurmuştu. Özellikle fındıkta tekelci bir politika izleyerek bütün pazarı İtalyan firma FERREYO bıraktı. Köylüye de zarar ettiğini anlamasın diye her sene dönüm parası adı altında ödeme yaptı ve köylü tembelleştirildi.

Birçok şehir büyükşehir statüsüne sokularak köyler mahalle yapıldı ve köy ile köylünün bağları kopartıldı. Hazır paraya alışan köylü üretimden de uzaklaştı.

Tarım yapan köylü sadece fındıkta değil, birçok alanda zarar etmeye başladığından dolayı köylerini terk etmeye başladı.

Mesela dünyanın en güzel domatesleri eskiden SOMA’da yetiştirilirdi. Bu bölgeye giren maden şirketleri önce cazip fiyatlarla köylüden tarlasını satın aldı. Daha sonra işsiz kalan köylüye iş veriyorum diye asgari ücretle madene soktu. Eskiden kendi malının patronu olan domates üreticisi, tarlası elinden gidince madende işçi oldu. O işi de beceremeyince adına kader denilen kazalar da can verdi.

Yıllar içersin de önce eğitim sonra tarım derken bir program dahilin de köy hayatı yavaş yavaş yok edildi ve köyler boşaldı. Şehirlere taşınan vatandaşlar hem eğitimsiz hem de işsiz kalınca bir çoğu tarikatların kucağına düştü ve cehalete teslim edildi.

Artık köy hayatı diye bir şey kalmadığı için şehirlerde köylerini özleyenler için KÖY KAHVALTILARI pazarlanmaya başlandı. En güzel kahvaltıyı kendilerinin vereceğini söyleyen restoranlar marketlerden satın aldığı zeytini, peyniri organik diye satmaya başladı. Tembelleşen ve cahil bırakılan halk ise bu durumu hiç sorgulamadan kabul etti.

Hadi gelin köyümüze geri dönelim.

Artık dönüşümün zamanı geldi, İktidar geçmişte yapılan KÖY politikaları ile yapılan hatalardan umarım ders çıkarmıştır. Asıl umut verici olan, bizleri heyecanlandıran da muhalefetin bu yanlışı görmesi ve köyleri tekrar yaşanılabilir hale getirme iddiaları olmuştur.

Ne diyor muhalefet. Köy okulları tekrar açılacak, tarım politikaları değişecek ve köylü tekrar üretime katılacak ve her köye ziraat mühendisi ve veteriner tayin edilecek. Şu söylemin güzelliğine bakar mısınız?

Bu söylemler başarılırsa neler olur bakalım.

Şehirler boşalacak ve şehir trafiği rahatlayacak ve çevre tahribatı en aza inecek.

Köylü üretime tekrar katılacak istihdam yaratacak,

İşsizlik azalacak,

Gıda ve et İthalatı son bulacak, üretime katkı sağlayan köylü sayesinde gıda ve et fiyatları düşecek.

Köy okullarının açılmasından dolayı atanamayan öğretmen kalmayacak, ziraat mühendisi ve veterinerler devlet kadrosunda işe girecek.

Sonuç olarak şehirlerde kalitesiz ucuz köy kahvaltılar yapmak yerine KÖYLERİMİZDE organik kahvaltılar yapmanın keyfini yaşayacağız.

Bütün bu güzel değişime hazır mısınız?

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde