29 Mart 2024

SON MEKTUP

  • PDF

100 yıllık Cumhuriyet tarihimizin neredeyse 76 yılı sağcı, İslamcı ve muhafazakar partiler tarafından yönetildiğini biliyor musunuz?

SOL yıllarca sağın ve siyasal islamın baskısından kurtulmak için mücadele etti. Bundan dolayı kendini net ifade edemediği gibi kitleleri heyecanlandıracak politika bile üretemedi. Bu duruma parti içi kısır çekişmelerde eklenince parti tamamen içine kapandı ve bir türlü iktidara alternatif olamadı.

Hatırlayın Erdal İnönü’nün SHP genel başkanı olduğu yılları, Deniz Baykal’ın genel başkanlık için yaptığı kurultay çağrıları partiyi epeyce yıpratmış hatta kamuoyunda SHP için kurultaylar partisi yakıştırması bile yapılmıştı. Sosyal demokratlar kendi içlerinde öyle bir kavgaya tutuştular ki 1999 Türkiye genel seçimlerinde CHP %10'luk seçim barajını bile geçemedi.

Kendi içlerinde barışı sağlayamayan sol partiler, sağcı ve İslamcı partilerle mücadele edemediği gibi kendi bloklarında da parçalanarak anlaşmazlıklara düştüler. Dolayısıyla birleşmek yerine yeni partiler kurarak tamamen dağılmayı tercih ettiler.

Sosyal demokratların kara oğlanı Ecevit bile, kendisinin kurduğu DSP’ye yıllar önce yapılan birlik olalım çağrılarına kulak tıkayarak sürekli olumsuz cevap verdiğini hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla Ecevit bile sağın değirmenine su taşıyanlardan birisi olmuştur.

Mesela 1994 İstanbul seçimlerinde DSP, SHP’nin adayı Zülfü Livaneli’ne destek verseydi bugün ülkemizin böyle bir gündemi olmayacaktı.

1980 den günümüze kadar irili ufaklı yaklaşık olarak 15-16 sol parti kurulmuş bu partilere daha nefes aldırmadan ya askeri mahkeme kapatmış, ya anayasa mahkemesi, ya da parti kurma hamleleri hayata geçirilmeden sonlandırılmıştır.

Birçok sebepten dolayı sosyal demokratlar yıllardır kendine uygun bir liman bulamamıştır. Çıktıkları bu yolda tekneleri bazen su almış bazen de fırtınaya yakalanarak büyük sarsıntılar geçirmiştir.

Ne zaman kadar,

Bana göre KILIÇDAROĞLU’ nun acemilik dönemi bittiği güne kadar.

Acemilik dönemini atlatana kadar KILIÇDAROĞLU’ da zaman zaman hatalar yapmıştır veya dinazor diye tabir ettiğimiz eski siyasetçilerin yanlış yönlendirmeleri sonucu hatalı kararlar almıştır.

O kritik eşik aşıldıktan sonra, sol camia halka daha fazla inmeye başlamıştır. Dolayısıyla söylemlerini değiştirmiş, kendini toparlamış ve iktidara alternatif olmaya aday olmuştur.

CHP genel başkanı olarak 13 yıldan beri yapmış olduğu siyasete leke süremeyenler onun mezhebini ön plana çıkartarak seçim kazanamaz kampanyası yürütmektedirler.

Bu söylemin doğru olmadığı hatta içinin boş olduğu son yerel seçimlerde görülmüştür.

Türkiye artık bu leke süren, karalayan, çirkinleşen ve mezhebi ön plana çıkartan politikalardan, Hatta küfreden, düşmanlaştıran çirkin siyasi söylemlerden kurtulmalıdır.

11 ilde yaşanılan depremden sonra, nasıl insanların kimliğine, mezhebine, sağcımı, solcumu diye sorgulamadan hep beraber yardıma koştuysak, yarın yine bizi ayrıştıran siyasi söylemlerin karşısında dimdik durarak HOP orada dur bakalım biz kocaman bir aileyiz diyebilme cesaretini gösteremezsek bu sefer gerçekten hep beraber göçük altında kalacağız.

Bana göre bilgisi birikimi ve devlet tecrübesiyle KILIÇDAROĞLU doğru isimdir.

KILIÇDAROĞLU iyi adam ama alevi diyenlere, sana ne diyemiyorsak hep beraber kaybederiz.

KILIÇDAROĞLU iyi adam ama KÜRT diyenlere, sen kimsin ki onun ırkını sorguluyorsun diyenlere verilecek cevabımız yoksa yine kaybederiz.

Ama o, diye başlayan her hangi bir cümle bile olsa öyle konuşan bir kişiye verilecek sözünüz mutlaka olmalı.

Eğer verilecek cevabınız yoksa bu size SON MEKTUBUMDUR.

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde