19 Nisan 2024

SANA KIRMIZI ÇOK YAKIŞIYOR

  • PDF

Kırmızı halkımız arasında idol bir renktir ve çok anlamlar içermektedir. Bakalım kırmızının nasıl anlamları varmış sizler için araştırdım.

Sözlük anlamına göre enerji vermekte, duyguları uyandırmakta ve harekete geçmemiz için bizi motive etmektedir. Öncü bir ruhu ve liderlik özelliklerini temsil ederken, hırs ve kararlılığı teşvik etmektedir. İradeyi temsil eder utangaçlara ve gücü olmayanlara güven verir.

Kırmızı renk hayatlarımıza da çok etki etmiştir. Çocuklarda özellikle Anaokullarında sarı, açık sarı ve kırmızı renkler tercih edilir sebebide duyguları uyandırmak olduğu söylenir.

Sağlık içinde önemlidir, mesela tansiyonu düzenler ama uzun süre kalınan kırmızı ortamlar tansiyonu yükseltmeye ve açlık hissi oluşturmaya, enerji seviyesini yükseltmeye başlayabilir. Çünkü kırmızı renk, enerjinin rengidir. Samimi bir etki bırakır, aşkı ve sevgiyi temsil eder. Olumsuz anlamda, bulunduğu ortamın etkisine göre öfke ve kin hislerini harekete geçirebilir.

Kültürel anlamda da etkileri vardır. Doğu geleneklerine göre iyi şans olarak kabul edilmektedir. Özellikle Çin, Hindistan ve Türk kültüründe saflığın simgesi olarak kabul edilir ve en bilinen klasik özelliği gelinler üzerinde kırmızı kuşak kullanılır.

Kendi içerisin de bir çok anlam barındıran bu asil renk günümüz siyasetinde de çok önemli bir yer teşkil etmektedir.

Mesela politikacılar kravatlarını genelde kırmızı tercih ederler çünkü kırmızı resmiyetin ve kuralcılığın simgesidir ve bu durum siyaset için çok önemlidir.

2001 yılında TBMM de çıkan kavganın sorumlusunun kırmızı renkte olan meclis koltuklarının olduğunu biliyor musunuz? O dönemde MHP'li Meclis İdare Amiri Ahmet Çakar, Meclis Genel Kurul salonundaki kırmızı koltukların milletvekillerini saldırgan yaptığını hatta tahrik ettiğini savunmuştur. Çakar ayrıca, kalsiyum karbonattan oluşan beyaz renkli mermer duvarların da gözleri yorduğunu ve zaten yorgun olan vekillerin stresini artırarak, daha sinir olmalarına neden olduğunu söylemiştir.

Gelelim günümüze, Türkiye'de çok beğendiğim siyasetçilerden bir taneside TİP genel başkanı Erkan Baş'tır. Mecliste onlar gibi politikacılar olsa sırtımız yere gelmez dediğimiz az sayıda siyasetçilerden biridir, güçlü ve yüreklidir. Yaptığı sert muhalefet ile yandaş basının ısrarla görmezden geldiği Erkan Baş, o çok sevdiği kırmızı kazağıyla gündem olmuştur.

Giydiği kırmızı kazağının fiyatı 1.500 TL olduğunu söyleyenler sosyalist bir adama o fiyatta bir kazak giymek yakışır mı diye eleştiriyorlar. Eskiden Sosyalist bir insana Birinci sigarasından başka sigara içemez diyorlardı bugün 1,500 TL'lik kazak giyemez diyorlar.

Erkan BAŞ'a kazağının hesabını soranlar, sarayın harcamaları karşısında sessiz kalmaya

devam ediyorlar.

Mesela,

* Hanımefendinin basında çıkan 50 bin dolarlık çantasını kimse sorgulamıyor.

* Milyonluk uçak ve araç filolarını hiç kimse ilgilenmiyor ve görmezden geliyor.

* Sarayın günlük harcamalarını kimse dert etmiyor.

* 128 milyar ne oldu diyenleri görmezden duymazdan geliyorlar.

Bu sıraladıklarımı sorgulamayanlar, Erkan Baş'ın kırmızı kazağını dert ediyorlar ve eleştiriyorlar.

Demek ki TİP doğru yolda, siyasette kendini göstermiş, önemsetmiş ve Türk siyaseti için dikkate alınılacak bir parti haline gelmiştir.

Sonuçta Sevgili Erkan Baş'a seslenmek istiyorum, sevgili kardeşim bu ülkede kırmızıyı iktidar giyer çünkü onlara güç verirken, muhalefete maalesef dert veriyor.

Ama her ne olursa olsun sana kırmızı çok yakışıyor.

DEPREM

NOT: Son dakikada aldığımız DEPREM haberi bütün ülkemizi yasa boğmuştur. Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremi bütün bölgede yaşamıştır. Ölenlere rahmet diliyorum, depremi yaşayan uzak ve yakın bütün yurttaşlarımıza çok geçmiş olsun dileklerimi gönderirken acil şifalar diliyorum.

Bu soğuk kış günlerinde yaşanılan depremin yaralarını bir an önce sarmak için Devlet şevkatlı elini adil biçimde uzatarak herkesi kucaklamalı. Gün Kahramanmaraşlı, Diyarbakırlı, Hataylı Şanlı Urfalı, Adanalı, Osmaniyeli ve Gaziantepli olma günüdür.

Gün birlik günüdür.

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde