29 Mart 2024

GELECEK İLE ŞİMDİDEN SELAMLAŞIN

  • PDF

              Bu sabah kalktığım da enteresan biçim de kendimle tanışma imkanı buldum. Yıllar ca başkalarından beni kurtarmaları için bir kurtuluş umudu beklerken o umudun aslında kendi kanatlarımda olduğunu biraz geçte olsa fark etmiş oldum.

         Gavlan ağacına verdim sırtımı, yıllara tanıklık etmiş bu koca çınarın biliyorum ki beni de koruyup kollayacak kadar güçlü bir dirayeti vardı.

         Uzaklarda çalan şarkıların ritmine zaman zaman ayaklarımla eşlik etsem de, yine de çokta umurumda değildi sanki çalan müzik. Çünkü bugün kendim ile tanışmış biri olarak çok heyecanlıydım.  Yıllarca kendi kendisiyle konuşmaya çalışmış biri olarak, kendi iç dünyama ulaşmak için kurduğum cümlelerin ardı arkası kesilmemişti, bu yöntemle kendime ulaşamadığımı ve o duvarın bir türlü yıkılmadığını gördükçe bu duruma artık son verme kararı almıştım.

         O gece gördüğüm güzel bir rüya beni etkilemişti. Rüyamda rüyanın bir rüya olduğunu fark ettiğimde bir an önce uyanmak istemiştim ve o rüya bana hayattan korkmadan yaşamayı öğretmiş beni tetiklemişti. Nedendir bilmiyorum ama bugün her zamankinden daha kararlı daha güçlüydüm.

         Mutluluğun sayısız yüzü olduğunu biliyorum. Gezmenin, yürümenin hatta kaybolmanın bile mutluluk ilaçlarından biri olduğunu da biliyorum. Bu ülkede erkeğin yürümesini bir spor olarak adlandıranlar kadının yürümesine sosyal bir ihtiyaç gibi değil, anarşist eylem olarak adlandıranların bile var olduğunu biliyoruz.

        SESİNİZE SES ARAMAYIN, KİMSE YOKSA SİZ VARSINIZ. KENDİNİZLE SÖZLEŞİN VE GELECEĞE RANDEVU VERİN.

         Şanslıysanız küllerinizin arasından kanat sesleri duyulacaktır, kanatlarınızı çırpın.

         Hatta size yaşamınız için rota çizenler olacaktır, onların çizdiği rotalara çok fazla güvenmeyin, güveneceğiniz insanı seçmeden önce aynaya bakın orada güvenilir bir insan göreceksiniz.

         Artık geri dönmemek için, yürürken attığım her adımda her şeyi yok ederek, arkamda hiç bir şey bırakmayarak ilerlemiştim. Ne kalmıştı ki geride? Sadece geri dönmemek.

         Hayalerimizi satın alabilirmiyiz ki? Bence alabiliriz. Hayallerimizi satın almak üzere çıkılan bu yolculukta 22 seneyi geride bırakmışım, zaman ne de çabuk geçiyor.

         Hayallerim sahip olabildiklerim midir yoksa sahip olamadıklarım mıdır onu da bilmiyorum. Ama bu hayatta öğrendiğim beni etkileyen tek bir ses var. İhtiyar bir adamın çürüyüp dökülmeye başlayan dişleriyle, ihtiyar bir kadının kireçlenmiş dizlerinden çıkan gıcırtılar, aslında yaşadığımız hayatın gerçek sesleridir.

         SAVRULUP GİDEN HAYATLARIMIZ EDİNDİĞİMİZ BİRER TECRÜBEMİDİR YOKSA KAYBEDİLEN YILLARMIDIR ONUDA BİLMİYORUM.

          Aslında bildiğim tek şey var,

         22 senenin ardından en mutlu olduğum an, size gülerek selam veren insanların var olduğunu görmektir.

         Bazen gelecek gelmeyebilir bundan dolayı o selamı sevdiklerinize bugün den verin.

         Madem sizde benim gibi düşünüyorsunuz.

         O zaman geçmişten yarım kalan hatıralara ve gelecekte yaşama ihtimali olan günlerle şimdiden selamlaşın.

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde