25 Nisan 2024

SİZ HİÇ GÜNEŞ DUASINA ÇIKTINIZ MI?

  • PDF

         Sonbahar bu yıl bizi hiç yormadı, ama gelmesini çok istemesekte kış yavaş yavaş geliyor.

         Her yıl olduğundan daha fazla, bu sene kış mevsimi nasıl geçecek diye sıkıntısını yaşamaktayız.

         Eskiler bilir Doğu Karadeniz’de bir Güneş duası kültürü vardır.

         Karadeniz’in yerleşik halkı ama özellikle yaylacılık yapanlar daha iyi bilir, Yayla ve sis ayrılmaz bir ikilidir. Yerel deyişle “duman” bazen günlerce dağılmaz, yaylacıları güneşe hasret bırakır. İşte o zaman yaylacılar güneş duasına çıkar, sis kovma törenleri yaparlardı. Yaylacılık eski önemini yitirirdiği için yaylalar ısınan iklimden payını alırken bu törenler de artık yapılmaz oldu.  

         Önümüzü göremiyoruz, yarın ne olacak nasıl geçineceğiz diye bir hesap yapamıyoruz. Bundan dolayı yeni bir sis dağıtma duasına ihtiyacımız olduğu kanaatindeyim.

         Taraflı tarafsız artık herkes biliyoruz ki bu sene kış her zamankinden daha sert geçecek. Alım gücü o kadar düştü ki vatandaş bu kışı nasıl geçirecek bilinmiyor.

         Reis Karadeniz de doğal gaz var çıkaracağız dedi. Herkes artık daha ucuza ısınacak diye bu millete bir gaz verdi, bu millette bu durumu yedi ve beklemeye başladı. Ama aynı millet sormuyor ki yıllardan beri kendi ürettiğimiz Fındığın kabuğunun çuvalı bile 100.00 TL civarında olduğu yerde Doğalgazı nasıl ucuza kullanacağız diye.

         Dünyanın en önemli barajlarına sahip ülkemizde elektrik faturalarının neden bu kadar yüksek geldiğini bu halk neden sormuyor.

Soru sormayan, okumayan, gerçekleri araştırmayan bu halkı 2023 te doğalgazı ucuza kullanacaklarına inandırmışlar ve saf olan halkım da buna inanmış ve her yerde 2023 te doğalgazı ucuza kullanacaklarını konuşup duruyorlar.

Yukarıda sorduğum soruları daha iyi anlaşılsın diye tekrar ediyorum.

         1) YILLARDIR SENİN ÜRETTİĞİN FINDIĞIN KABUĞUNUN ÇUVALINI UCUZAMI ALIYOSUN?

         2) DÜNYANIN ÖNEMLİ BARAJLARINA SAHİP ÜLKEMİZDE TÜKETTİĞİN ELEKTİRİĞİ UCUZAMI KULLANIYORSUN DA DOĞALGAZI SANA UCUZA VERECEKLER.

         Başka bir konu daha var.

         Şimdiden soruyorum önümüz deki aylarda yeni bir gündemimiz olacak.

         Nedir bu gündem?

         Bir kaç yıldan beri üretilmeye çalışılan TOGG marka arabamız ile ilgili sanayi bakanı Mustafa Varank’a fiyatının ne kadar olacağını sordukların da bakan emsalleriyle aynı olacak diyor. Adama sormazlar mı, ya kardeşim bu araba yerli değil mi neden fiyatı emsalleriyle aynı oluyor? Bir de bu araçtan  gümrük vergisi alınmayacak, gümrük vergisi alınsaydı artık fiyatının ne olacağını tahmin bile edemezdik.

         Almanlar kendi ürettikleri arabalara bu kadar pahalımı biniyorlar da biz kendi ürettiğimiz arabaya Alman arabası fiyatından biniyoruz NEDEN.

         Doğal gaz çıkarıyoruz ama zamlarını durduramıyoruz. Yerli araba yapıyoruz fiyatımız emsalleriyle aynı. Bu millet ucuz bir şeye sahip olamayacak mı?

         Bence bu millet ucuza bir şeye sahip olamayacak.

        Çünkü; Sis her tarafı kaplamış görmemize engel bir alan oluşturuyor. Hayatımızı daha kolay daha basit yaşamak istiyorsak, Güneş duasına çıkmalısınız.

        Soruyorum?

        Aramız da GÜNEŞ duasını bilen var mı?

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde