20 Nisan 2024

KORKMUYORUZ DEĞİL Mİ?

  • PDF

      İstiklal marşımız bile KORKMA diye başlarken biz neden korkabiliriz ki? Yedi düvele savaş açmış ölüme bile güle oynaya gitmiş bir millet neden ve niçin korkar?

      Yine istiklal marşımızın bir bölümünde '' Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım? '' dizelerini yıllarca haykırarak söylemiş bir milletİ korkutabilir misiniz?

      Türk milleti olarak düşmana karşı korkusuz olduğumuzu biliyorum. Çünkü insan düşmanını bilirse ona göre gardını alır ve mücadelesini yapar ama birde arkadan gelip hiç beklemediğimiz anda bize zarar vermeye çalışan düşmanlarımız vardır. İşte asıl düşman dediklerimiz bence onlardır.

      Hükümet, kamuoyunda basına sansür yasası olarak bilinen bir çalışmayı meclise getirerek yasallaştırmaya çalışıyor. Bu durum yasallaşırsa ki yasallaşacağa da benziyor. Bundan sonra artık kimse, hele hele seçime giderken, internet ortamında veya gazetelerde, televizyonlarda hükümetin hoşuna gitmeyen hiçbir şey yayınlayamayacak hatta konuşamayacak.

      Yani hükümet bize diyor ki; halkın anlayacağı dilde yazıyorum. Benim hoşuma gitmeyen bir şeyler konuşur veya yazarsanız sizi cezalandırır hapse atarım. Benden KORKUN, düzeninizi bozar hatta sizleri süründürürüm.

      Hükümet toplumda korku düzeni kurmak için uğraşıyor, çünkü biliyor ki demokrasiye geri döndüğü an kaybedecek ve özgürlüğüne düşkün bu milleti artık durduramayacak.

Adaleti özgür bırakmak istemiyor, çünkü biliyor ki ilk yargılanan parti üyeleri olacak.

      Bu sebepten dolayıdır ki Süleyman Soylu gibi otoriter ve kavgacı anlayışa sahip bir insanı görevden almıyor ve topluma sürekli korku salmaya devam ediyor.

      Nasıl Mustafa Kemal Atatürk Gençliğe Hitabeyi yazarken ''Yurdun her tarafı işgal edilmiş bütün tersanelerine girilmiş, bütün kaleleri zapt edilmiş olabilir.'' derken, adeta bu günlere mesaj veriyordu.

      Mehmet Akif Ersoy'da İstiklal Marşı'nı yazarken içeride ve dışarıda bu millet için bir korku düzeninin kurulabileceği öngörüsünü yapmıştır. Bundan dolayıdır ki İstiklal Marşınıda 'KORKMA' diye başlatmıştır.

Bitirmiyor Mehmet Akif devam ediyor;

      Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım,

      Kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım.

      Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım.

      Yıllarca bu dizeleri haykırarak okuyan bir millet korkutulmaktan korkar mı?

      Hükümet Böyle bir yasa çıkarabilir. Çünkü meclisteki sayıları buna yetiyor ama antidemokratik yöntemlerle de bu ülkeyi artık yönetemezler.

      Bir yerde okumuştum ;

      KORKU İNSANA YAVAŞ YAVAŞ FARKINDALIĞINI KAYBETTİRİR, BÖYLECE BİRER KORKAK OLUR ÇIKARIZ.

     Sanırım bu yazıyı ülkeyi yönetenlerde okumuş olmalı ki hep zorda kaldıklarında korkuyu kullanarak bizleri sürekli korkutmayı planlıyorlar.

     Ama biz ne yapıyoruz,

     Artık, asla korkmuyoruz.

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde