20 Nisan 2024

DEVLETİN TEMELİNE DİNAMİT

  • PDF

Anayasa uzlaşma komisyonu (değiştirilen adıyla Mutabakat Komisyonu) toplandı, dağıtıldı, yine toplanacak.

AKP CHP MHP ve HOP’li üyeler toplanıp da ne yapacak?

Havanda su dövecekler

Hangi konuda uzlaşabilirlerki ?

“ Türk” adının Anayasadan çıkarılıp “ Türkiyeli” ifadesinin konulmasında mı anlaşacaklar?

Parlamenter sistemin eskimiş bir mendil gibi çöp kutusuna atılması ve yerine Başkanlık Sisteminin gelmesi konusunda mı uzlaşacaklar?

Anayasa’nın “Değiştirilmesi teklif bile edilemez” dediği, ilk üç hayati maddeyi mi değiştirecekler?

Türkiye Cumhuriyetinin temeline dinamit koyma konusunda mı uzlaşacaklar?

AKP’nin niyeti belli…. Üyeler” Biz Başkanlık istiyoruz” diyorlar.

Diğer partiler ise ”Biz başkanlık sistemine kesinlikle karşıyız”diyor.

Hangi konuda anlaşacaklar acaba

Bir de MHP’nin ilginç durumu var ortada. Genel başkan Devlet Bahçeli 7 Haziran  seçimlerinden sonra “HDP”nin olduğu yerde biz asla olmayız” demiş ve iktidarı tekrar AKP’ye hediye etmişti. Şimdi komisyonda paşa, paşa, yan yana oturuyorlar, iyi mi?

Ülkemizin Güneydoğusunda silahlı bir ayaklanma var. Güvenlik güçlerimiz kahramanca savaşıyor. Şehitler veriliyor. Hiç kuşkusuz bu durumun sorumlusu açılım süreci adlı sakıncalı projeyi işleme koyan AKP yöneticileridir. Her gün askerlerimiz, polislerimiz bu yolda canlarını yitirirken, bir bölüm bilim adamı bu haklı savaşı eleştiren bir bildiri yayımladı. Bu bildiride  ayrılıkçı ayaklanmacıların nasıl hendekler kazdıklarını, yollara barikatlar kurdukları, her yeri bombalarla, mayınlarla, ağır silahlarla doldurdukları, okulları, kamu kurumlarını ateşe verdiklerini, sivil halkı  bile gözlerini kırpmadan öldürdükleri  yer almıyor. Tersine güvenlik güçlerimizin yaptıkları eleştirilirken,” Kürt Siyasi Sistemi” doğrultusunda  bir yol haritasının  çizilmesinden söz ediliyor.Tam bir ihanet açıklaması.Hiç bir ülkenin aydını kendi ülkesinin bölünmesi karşısında böyle bir bildiriye asla imza atamaz. Bu durum Kurtuluş Savaşımız sırasında bir bölüm sözde aydının Kurtuluş savaşımıza  ve Mustafa Kemal’e karşı çıkmalarını ve Yunan Ordusunu hilafet ordusu olarak görmelerini anımsatıyor.

Bu ihanet bildirisine imza atan sözde bilim adamları “yeni Anayasa” adı altında ülkemizin bir faşizme, gericiliğe götürülüşü karşısında ise susuyorlar. Bir süredir “Yeni bir Anayasa” diye çığlıklar atılıyor.Yeni bir Anayasa derken hepimiz biliyoruz ki,bunun içersinde Türk ulusu yok, devletin birliği, tekliği yok, Hepimiz biliyoruz ki, bunun içerisinde başkanlık sistemi var. Yine hepimiz biliyoruz ki, bunun içerisinde laik  devlet yok. Yapılmak istenilen gerici ve bölücü bir anayasa ile “BİR TEK ADAM” egemenliğidir. Hukuk Fakültelerinden de ses çıkmıyor. Bunu yakın geçmişte bir kez daha denemişlerdi.O zaman “ Milli Merkez” adlı aydınlık oluşumla ve güzel yurdumuzun dört bir yanında yapılan etkinliklerle,bunu püskürtmüştük.

Aslında on üç yılda Laik Cumhuriyeti yok etmişlerdi. En son çıkarılan kamu görevlilerine  Cuma namazı izni son darbeydi. Laik bir Devlette namaz saatlerine göre çalışma saatleri düzenlenmesi  Laik Cumhuriyetin yok sayılması anlamına geliyordu. On üç yıldır yaptıkları ile tek adam egemenliğini de gerçekleştirmişlerdi. Tek adamdan habersiz yasa çıkarılamazken, tek adamdan habersiz önemli bir atama yapılamazken, tek adamın kürsüden söylediklerine göre yargı karaları verilirken,TSK bile tek adama göre biçimlenirken, aslında Başkanlığa gerek yoktu. Yürütme, Yasama ve Yargı nasıl olsa tek adamın elinde iken, yeni bir anayasa girişimi belli ki fiilen kurdukları yönetim biçimini yasallaştırmak girişimidir. Başkanlık Sisteminde tek adam istediği  zaman meclisi feshedebilecektir. Tek adam istediği zaman tek başına yasa çıkarabilecektir.Tek adam,yüksek yargıyı tek başına atayabilecektir. Böyle bir durum kuvvetler ayırımı ilkesinin yok edilmesi, yasama, yürütme, yargı gücünün tek adam elinde toplamasıdır. Bu gün Türkiye’de hiç kimsenin böyle bir gereksinimi yoktur. Ulusumuzun böyle bir beklentisi yoktur. Böyle bir durum ülkemizi tam bir dikta yönetimine götürecektir. KALIN SAĞLICAKLA

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde