23 Nisan 2024

5 BAKANLIK 1 DİYANET ETMİYOR

  • PDF

Türkiyenin 2016 yılı  bütçesi ,acı bir gerçeği gözler önüne seriyor.Devletimizin Diyanet İşleri Başkanlığı için ayırdığı para,5 ayrı Bakanlığın toplam bütçesinden daha fazla .

Bütçe tasarısında yer alan rakama göre, Diyanet İşleri Başkanlığına bu yıl kaç milyar lira para verilecek.

Aynı yıl içinde Çalışma Bakanlığına,Sanayı ve Ticaret bakanlığına,Enerji ve tabii Kaynaklar Bakanlığına,Kültür ve Turizm Bakanlığına,Çevre Bakanlığına kaç milyar ödenek para ayrılmış.

Bu beş bakanlığın bütçesine tam iki çalışma Bakanlığı daha eklerseniz ancak Diyanet’e verilen parayı yakalayabiliyorsunuz.

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığına ve Orman ve Su İşleri Bakanlığına kaç milyar ödenek para ayrıldığını düşünürseniz,Diyanet İşleri Başkanlığının götürdüğü paranın ne kadar yüksek bir tutar olduğunu anlayabilirsiniz.

Hükümet iççiye,memura önümüzde yıl içinde ve bu yıl ne kadar zam yapacağı rakam % 5 iken,ama diyanet İşleri Başkanlığının bütçesini yüzde % 50 oranında artırıyor.

Kamu iktisadi teşekkülleri için,” Devletin sırtına yük” diyen yöneticilerin,devlete en büyük yük olan Diyanet’i formülünü bularak bir an önce özelleştirmesi gerekiyor.Üretime hiçbir katkısı olmayan bu kuruluş,ekonominin kara deliklerinden birisidir.

Sadece belli bir kesime hizmet sunan Diyanet İşleri için tüm vatandaşların para verir durumda bulunması  da ayrı bir haksızlıktır.

                                               NEREDE LAİKLİK

Türkiyede,din işlerinin devletin çatısı altında yürütülmesi  de ayrı bir çelişkidir.Laik devlet,dinsel yaşamın düzenlenmesi konusunda tarafsız konumda kalmak zorundadır. Halbuki Devlet ,Türkiye de  Diyanet İşleri Başkanlığını kullanarak dinsel yaşamı belli bir anlayışa göre şekillendirmeye,yönlendirmeye çalışmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığına hakim olan din anlayışı,İslam dininin Sunni yorumu ve pratiğidir.tarih ve din felsefi açıkça gösteriyor ki, İslam dini sadece Sunni yorum ve pratikten ibaret değildir.İslam,diğer iki kolundan en büyüğü olan Alevilik,Diyanet içinde temsil edilmemekte,ettirilmemektedir. Bu  da gösteriyor ki, Diyanet kuruluşu,çalışma biçimi,felsefesi ve pratiği ile de Türkiye yi temsil etmekten uzak bir kurumdur.Devlet bütçesinden ,parçayı temsil eden bir kuruluşa bu kadar fazla ödenek para aktarılması vicdanen olduğu gibi mantıken ve hukuken de sakattır.

Diyanet İşlerinin İslama bakışı ve yorumlayışı çağın çok gerisindedir.İslam dininin,ilk müfessirlerin basit,çağın gerisinde kalan anlayışı ile değerlendiren gelenekçi bir anlayış Diyanete hakimdir.Zaman,çevre,kültür farkını dikkate almadan toplumumuzu  geçmişe kilitlemeye uğraşan kadrolar bu kuruma hakim olmuştur.Böyle olunca,laik cumhuriyetin kurumu olması gereken diyanet İşleri ,Cumhuriyet karşıtlarının güç aldıkları bir duruma dönüşmüştür.

Laik Devletin ve onun kurucusu Mustafa Kemal’in sicilli ve iflaz olmaz düşmanlarına Diyanet İşleri Başkanlığındaki bazı kadrolara da rastlamak elbette mümkündür.

06.04.2016 tarihli Sözcü gazetesinin  usta köşe yazarı Emin ÇÖLAŞAN kendi köşesinde  Ankara SGK camisinde görevli,Elvan BAL’ın facebook sayfasına girerek,” Atatürke ağır hakaret ettiğine tanık oluyor.AKP’yi övüyor,Atatürk’e ise açıkça sövüyor ve Müslümanlar 10 Kasım kurtuluş bayramınız kutlu olsun” diyordu.Bu konuyu usta yazar Diyanet İşleri Başkanlığına iletiyor ve hem de altı kez yazıyor.Diyanetin başında bulunan Üstad Başkan Mehmet GÖRMEZ’den başvurusu ile yanıt istediğini belirtiyor.İmam Elvan BAL hakkında Diyanet 5 ay sonra Av.Mehmet Serhan ÖZDEMİR’e  22.03.2016 tarih ve 16692 sayılı yazı ile şu yanıtı veriyor. Ankara ili Çankaya ilçesi SGK Fetih camii imam hatibi iken,Etimesgut ilçesi kaşmıir Gölevleri Mescidine atanan Elvan BAL hakkında Başkanlığımız Rehberlik ve Teftiş başkanlığınca  yapılan tahkikat sonucu düzenlenen rapora istinaden gerekli işlemler yapılmıştır. Denilmiştir.

Sayın ÇÖLAŞAN  Diyanet böyle yazılarla benimle nasıl alay ettiyse,resmen sizinle de alay ediyor.Böyle bir yazının gerçekle hiç alakası yoktur.Diyanet o imamı koruduğu için,böyle yazı göndermiştir.Diyanet AKP’nin arka bahçesi.Müslümanlık bunlara emanet. Allah halimize acısın KALIN SAĞLICAKLA

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde