18 Nisan 2024

KAYSERİ PAZARLIĞI

  • PDF

Esad’ı devirme hülyasıyla ortaya çıkan AKP hükümetinin dediği olmadı. Her açıdan korkunç bir hezimete uğradı. Esad devrilmediği gibi, 960 kilometrelik Suriye sınırında yeni komşularımız ortaya çıktı.

İŞİD-PKK-PYD, Rusya İslamcı örgütler, Esad yandaşları  ve karşıtları…

Ülkemize atılan roketler, Reyhanlı ve Suruç bombaları, sınırımızı geçen binlerce terörist ve Türkiye’ye gelen milyonlarca sığınmacı.

Bunların yüz binlercesi çoluk çocuk. Ege sahillerine akın etti. Buldukları çürük teknelerle Yunanistan’a doğru yola çıktı. Binlercesi de denizde boğuldu.

Acı bilanço böyle. Şimdi biz o sığınmacıları kamplarda besliyoruz. Üstelik sayısı belli olmayan, ancak on binlerce ifade edilen sığınmacılar Türkiye’nin dört bir yanına dağıldı. Sefalet manzarası her yerde.

Bu acı tabloyu sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da başına bela eden bu günkü yönetim. Hesap vermek yerine bu olup/bitenleri ise seyrediyor.

Böyle pişkinlik olmaz…

Şimdi sıra geldi AB’den para istemeye. Yakın zamana kadar “Biz bu sığınmacılar için 10 milyar dolar harcadık, artık yeter.” Bize yardım edin” diye ağlaşanlar, şimdi AB’den para koparma derdinde…

Biz bu konuda bile küçük düştük. AB üç milyar Euro önerdi ama şart koştu. ”Bu paranın denetimi sizde değil, bizde olacak

Tam da eski kapitülasyonların benzeri bir uygulama…

Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU bu amaçla Brüksel’e gitti. Hükümet tarafından beslenen yandaş medya ise pazarlık henüz devam ederken üfürmeye başladı.

Büyük zafer kazandık, paralar geliyor vizeler ise kalkıyor… Avrupa Türkiye’nin önemini artık anlamış durumda… Vize pazarlığını da ağırlığımızı koyup kazanmışız. Önümüzdeki haziran ayından itibaren bütün Avrupa ülkeleri Türkleri vizesiz kabul edecekmiş.

Vizelerin kalkması için 72 kriter gerekli. Aksi takdirde vizeler kesinlikle kalkmaz.

Şimdi siz kendinizi herhangi bir Avrupa ülkesinin yerine koyun. Ülkenize Suriyeli sığınmacılar akın etmiş, korkunç sorunlarla yüz-yüze kalmışsınız. Ülkenizde zaten işsizlik var. Vizeler kalktığı takdirde, Türkiye’den de en az iki milyon kişi Avrupa’ya doğru yola çıkacak. Ne diyecek o zaman oh ne güzel ağabeycim, pasaportunu hazırla, bavulunu topla, biletini al, sonracığıma var elini Avrupa. Ondan sonra adamların başına yeni işler açılsın.

Elin adamı bunu yer mi?

Başbakan Davutoğlu da basına demeçler veriyor. Kayseri pazarlığı iyi oldu. Haziran itibariyle vize sorunu bitecek...

Hiçbir zaman bu sorun asla bitmez.

Şimdi bakınız AB açısından önemli olan vizeler falan değil… Vizenin nasıl olsa kalkmayacağını onlar da biliyor. Ancak onların Türkiye ile temel bir sorunu var.

Fikir ve ifade özgürlüğünün sıfırlanmış olması. Gazeteciler hapiste. Muhalif televizyon kanalları ve gazeteler kapatılıyor. Önüne gelen herkese Cumhurbaşkanına hareket davası açılıyor.

Ülkemizde bu uygulamalara onlar bizden çok daha fazla tepkili. Nitekim son AB toplantısı sonrası açıklanan bildiriye bazı ülkeler bu hususları koydurdu. Belki diyeceksiniz ki vize ile fikir ve fikir özgürlüğü arasında nasıl bir ilişki olabilir? Ama var.

İtalya başbakanı bildiriye ekletti. Türkiye’de fikir ve ifade özgürlüğü oluşmadığı sürece  anlaşmalar geçersiz kalacaktır. Biz onay vermeyiz.

Macaristan Başbakanı konuştu. Türkiye’nin AB’ye sunduğu planı onaylarsam beni direğe assınlar. İşte NATO genel sekreterinin basına yönelik baskılar konusundaki sözleri. Demokrasi, kişisel özgürlükler ve hukukun üstünlüğü bizim için çok önemli değerlerdir. Bütün üyelerimizin bu değerlere uymasını bekleriz. Dış ülkelerin hepsi Eyyy Türkiye, sen önce fikir ve ifade özgürlüğüne saygı göster, sonra gel karşımıza diyor. Bizimkiler Avrupa’yı kandırdılar ise Aferin onlara. Kalın Sağlıcakla

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde