29 Mart 2024

DİN İSTİSMARI YAPMAYALIM

  • PDF

Türkiye de en önemli konulardan birisi ise,hiç şüphesiz din istismarıdır.Emekli bir din adamı(görevlisi)olduğumdan bu konuya temas etmek isityorum.

Açıkça söylüyorum.

Bu gün Türkiye de ,çok partili demokratik rejimin ve bizim sağladığımız sınırsız özgürlük ortamının meydana getirdiği zeminde,din istismarına dayalı siyaset yapılabilmektedir.Yapanlar vardır.

Biz,siyasi ikbal uğruna,din siyaseti yapmamamız ve yapanları da toplumda asla yer vermememiz gerekmektedir.

Özellikle din konusunda ,inançlarımız konusunda hiçbir art niyet olmadan,asla toplum bireylerine karşı iki yüzlülük yapılmaması gerekir.

Toplumda bizim gibi görünüp,bizimle birlikte aynı özgürlük ve demokrasi ortamından yararlanıp başka amaç ve maksatlar güdenler gibi,milletimizin tertemiz dinsel duygularını kirli siyasal amaçları uğruna istismar etmek isteyenler,sürekli olarak dine zarar vermektedir.

Bunlar dün vardı.Bu gün var ve yarın da olacaktır.Tıpkı 1917 Rusyasın da olduğu gibi,hiç bir gerçekçi zemine dayanmayan,hiçbir gerçekçi kaynaktan güç almayan,hiçbir ciddi ve samimi niteliği bulunmayan,sahte cennetler vaat ederek halkımızın temiz inanç ve duygularını istismar eden sözde siyasetçiler,din simsarları 21.yüzyıla girmeye hazırlandığımız bu dönemde sadece,ama sadece karanlığın temsilciliğini,sözcülüğünü yapmaktadırlar.

Kafalarında canlandırdıkları hayal ve hurafeleri,sadece ilmihal düzeyinde dini bilgilerinin arkasına koyup kamufle eden bu kişiler,ne zaman ve hangi ülkede ortaya çıkmışlarsa mutlaka felaket getirmiş,halkı kan,gözyaşı ve yoksulluğa sevketmişlerdir.

Bir muskacı ve büyücü edasıyla ,demokratik hakları kullanmak değil,istismar ederek temiz ve saf Müslüman halkımızın özlemlerine sahte cennetler vaat ederek cevap veren bu din ve siyaset sahtekarları,sadece demokratik ve çağdaş insan haklarına değil,bizatihi İslamiyete de sürekli zarar vermiştir.vermektedir de…

Onların bu lanetli işi,yapmalarının sebebi,halka hizmet için değil,sadece kendilerine dünyalık yapmak için siyasal iktidara ulaşıp,orayı çıkarları doğrultusunda kullanmak planından başka bir şey değildir.

Tarihte bunun nice canlı örneklerini gördük.Bu gün de görüyoruz.Din istismarı yaparak siyasal ikbal peşinde koşan,buradan lanetli kazanç elde etmeyi amaçlayan bu kişiler,hürriyetlere de düşmandırlar…Milletin dirliğine,birliğine,bütünlüğüne düşmandırlar..Milletin refahına,huzuruna düşmandırlar

Bu zihniyettekiler dini tekellerine aldıklarını sanırlar.ve toplumda her türlü melaneti işleyerek mensubu bulundukları yüce dine leke sürerler.Bunlar sadece kendilerini o dinin sahibi sanır.öyle gösterir ve fakat o yüce dine karşı her türlü tecavüzde bulunan odaklarla da işbirliği  yapmaktan kaçınmazlar.

Neden kaçınmazlar?

Dünyevi çıkarları,kendi kazançları,bitmek tükenmek bilmeyen maddiyata bağlı açtıkları54 öyle gerektirdiği için kaçınmazlar..

Yüce dinimize ve tertemiz din adamlarımıza saldıran hain PKK çetelerinin son birkaç seçim döneminde Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde  seçmenler üzerinde baskı tesis ederek oylarını bu din tüccarı siyasetçilere vermeye zorlamalarının anlamı ve hedefi nedir?

Buradan,tarihin nice döneminde kendisine karşı oynanan oyunları o eşsiz aklıselimi ile bozan vatandaşlarıma,okurlarıma bir çağrı yapmak istiyorum.

Gelin bu oyunu da bozalı4m.Gelin yüce dinimizi bunların tasalludundan ayıklayalım.Gelin bunların yüce dinimizi istismar ederek kendilerine dünyalık yapmalarına,menfaat sağlamalarına izin vermeyelim.

Gelin demokrasimizi bu parazitlerden arındıralım.Kalın sağlıcakla 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde