25 Nisan 2024

FATSA BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKMIYOR

  • PDF

Fatsa şehir merkezinde ve gerekse merkeze bağlı bulunan mahallelerde başıboş olarak dolaşan saldırgan köpeklerin toplanıp, Hayvan bakımevi (rehabilite) tesisinin kurulmasını yaklaşık olarak, 2007 yılından buyana Belediye Başkanlığı adına görevli Başkan Anlayan’dan ve Yardımcılarından talep ettim. Bu konunun gereğine tevessül etmeyip, sürekli duyarsız kalmışlardır.

 Dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe imzalı 01.07.2009 gün ve 539 sayılı ve 22.06.2009 gün ve 510 sayılı yazılarında tarafıma verdiği cevabı yazının içeriğinin inandırıcı olmadığı İl Hayvanları Koruma Kurulunun kararından anlaşılmaktadır.

 01.07.2009 gün ve 539 sayılı Fatsa Belediye Başkanlığı’nın yazısında aynen ; ‘’Rehabilitasyon merkezinin kurulması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.’’ Denilmektedir.

 Ancak şehir merkezinde böyle bir binanın kurulması için inşaatına başlanmış bir tesis bile yoktur.

 Ordu Valiliği İl Hayvanlarını Koruma Kurulunun 01.03.2011 gün ve 01 sayılı kararının tesis edilmesini valilikten yaptığımız müracaatım üzerine Fatsa Belediye Başkanlığına tebliğini yapmada çok zorluk çektim. Hatta bir ara dönemin belediye başkan yardımcısı Bülent Yücetepe böyle bir kararın Belediye Başkanlığına tebliği yapıldığı halde, tarafıma gönderdiği 20.05.2011 gün ve 43 sayılı yazısıyla tebliğinin yapılmadığından söz etmiştir.

 Burada asıl maksat kararın tebliği değil, kararın icrasının gereğine yerine getirmemek için, bahane aramak..

 Belediye Başkanlığının inandırıcı olmayan sürekli kayıtsızlık gösteren bu menfi girişimleri kanunun yetkili mercii bulunan Ordu Çevre ve Orman İl Müdürlüğüne bildirdiğimizde,

 Fatsa Belediye Başkanlığı yetkilileri ise, İl Müdürlüğüne verdiği cevabı yazıda ise ; ‘’ Sokak hayvanlarına uygun yerlerinin olmadığını, geçici bakımevi oluşturmak için, yer araştırması yaptıklarını, uygun bir yer bulunduktan sonra ise, sokak hayvanlarının toplatılıp, kısırlaştırma ve küpeleme çalışmalarının başlatılacağını beyan etmişlerdir.

 Fatsa Belediye Başkanlığı aradan 2 yıl geçtikten sonra, Ordu Valiliği İl ;Orman ve Su Şube Müdürlüğüne kayden 14.03.2013 gün ve 17 sayılı yazısında aynen ; sokak hayvanları için geçici bakımevi kurulacak arazinin bazı özellikleri ve taşıması zorunlu olduğundan orman vasıflı arazide geçici hayvan bakımevi kurulması için, Belediyemizin imkanlarının kısıtlı olması sebebiyle tip projede maliyeti belirtilen 385.797.38 TL yardımın 5199 sayılı hayvan koruma kanununa istinaden almak istiyoruz.. Denilmektedir.

 Dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe’nin imzasıyla Ordu Valiliğine sunulan ve 20.03.2013 tarih ve 9457 sayılı Valiliğin sayı 74157 sayılı yazılarıyla Orman Genel Müdürlüğüne, Fatsa Belediye Başkanlığının bu  ‘’yardım talebi’’ iletilmiştir.

 Orman Genel Müdürlüğü İzin ve İrtifak Dairesi Başkanlığının, 10.06.2013 tarih ve 1064 sayılı yazısı ve Fatsa Belediye Başkanlığının 07.06.2013 sayılı ve 40 sayılı yazılarına istinaden ‘’ Sokak Hayvanları Bakımevi’’ inşaatının yapımı için Fatsa Belediyesine tahsis edilen yardım ödeneği Belediye Başkanlığına verilmiştir.

 Fatsa Belediye Başkanlığı yetkilileri ‘’Sokak hayvanlarına ait bakımevi inşaatının’’ ikmali için, Genel Müdürlükten izin ve mali yönden ödenek tahsisi yaptığına göre, 5199 yasa ve yönetmelik hükümlerinde ön görülen koşullara riayet edilerek, bu güne kadar neden Hayvanat bakımevi inşaatına başlamamıştır? Başlamış ise, bu binanın fiziki yapısı hakkında Fatsa halkını bilgilendirmesi gerekmektedir. Ünye belediyesi çevre sağlığı açısından sokak hayvanlarına uygun rehabilite merkezini inşa ediyorsa, Fatsa Belediye Başkanlığı yetkilileri sokak hayvanları için uygun bakım evinin inşası için, gerekli çalışmaları yapması gerekmektedir. Unutmayalım ki bu çalışma toplumun sağlığı içindir. Kayıtsızlık gösterildiğinde Ordu Valiliği İl Hayvanları Koruma Kurulunun aldığı 01.03.2011 tarih ve 01 sayılı kararı uygulanmamış ve akim kalmış olur. Kalın sağlıcakla…

 

 

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde