20 Nisan 2024

DİN TÜCCARI SİYASETÇİLER DEMOKRASİMİZE ZARAR VERMEKTEDİR

  • PDF

Bu gün Türkiye’de çok partili demokratik rejimin ve bizim sağladığımız sınırsız özgürlük ortamının meydana getirdiği zeminde dini istismarına dayalı siyaset yapabilmektedir. Yapanlar da vardır.

 Biz siyasi ikbal uğruna, din siyaseti yapmayınız ve yapanlara da asla yer verilmemesi gerekir. Din konusunda, inançlarımızın konusunda hiçbir art niyet olmadan ikiyüzlülük asla olmaz.

 Buna karşılık ortamda dinin kutsal bütün vecibelerini yerine getiren gibi görünüp, özgürlük ve demokrasi ortamından yararlanıp başka amaç ve maksatlar güdenler gibi, milletimiz tertemiz dinsel duygularını kirli siyasal amaçları uğruna istismar etmek isteyenler bulunabilmektedir.

 Bunlar dün vardı, bu günde var, yarında olacaktır. Tıpkı Rusya 1917 yılında olduğu gibi, hiçbir gerçekçi zemine dayanmayan, hiçbir gerçekçi kaynaktan güç almayan, hiçbir ciddi ve samimi niteliği bulunmayan, sahte cennetler vaat ederek halkın temiz inanç ve duygularını istismar eden bu sözde siyasetçiler, din istismarı 21. Yüzyıla girdiğimiz şu günlerde sadece ama sadece karanlığın temsilciliğinin sözcülüğünü yapmaktadırlar.

 Kafalarında canlandırdıkları hayal ve hurafeleri, sadece ilmihal düzeyinde dini bilgilerinin arkasına koyup kamufle eden bu kişiler, ne zaman ve hangi ülkede ortaya çıkmışlarsa mutlaka felaket getirmişlerdir ve halkı kan göz yaşı ve yoksulluğa sevk etmişlerdir.

 Bir muskacı ve büyücü edasıyla demokratik hakları kullanmak değil, istismar ederek temiz ve saf Müslüman halkımızın özlemlerine sahte cennetler vaat ederek cevap veren bu din siyaseti sahtekârları sadece demokratik ve çağdaş insan haklarına değil, bizatihi İslamiyet’e de zarar vermişlerdir ve vermeye de devam edeceklerdir.

 Onların bu lanetli işi yapma sebepleri, halka hizmet için değil, sadece kendilerine dünyalık yapmak için siyasi iktidara ulaşıp orayı da çıkarları doğrultusunda kullanmak planından başka bir şey değildir. Tarihte bunun nice örneklerini gördük, bu gün de görüyoruz.

 Çok açık bir şekilde ‘’ülkemin insanlarına bir gazeteci-yazar olarak şunu söylüyorum. Din istismarı yaparak, siyasal ikbal peşinde koşan, buradan lanetli kazanç elde etmeyi amaçlayan bu kesimin kişileri hürriyetlere de aynı zamanda düşmandırlar. Milletin birliğine, bütünlüğüne düşmandırlar. Milletin refahına, huzuruna düşmanlardır. Milletin dirliğine, zenginliğine düşmanlardır.

 Bunlar dini tekellerine aldıklarına sanırlar. Her türlü melaneti de işleyerek mensubu bulundukları yüce dine leke sürerler. Bunlar sadece kendilerini o dinin sahibi sanırlar. Öyle gösterirler ve fakat o yüce dine karşı her türlü tecavüze bulunan odaklarla da işbirliği yapmaktan asla kaçınmazlar.

 Neden kaçınmazlar?

 Dünyevi çıkarları lanetli kazançları bitmek tükenmek bilmeyen maddiyata bağlı açlıkları öyle gerektirdiği için, kaçınmazlar. Yakın bir tarihte Mehmetçiği sırtından vuran şehit eden katillerin oluşturduğu cinayet çeteleri ile işbirliği yapan din tacirleri de bunlardan değil midirler? Yüce dinimize ve din adamlarımıza saldıran hain PKK çetelerinin son birkaç seçim döneminde ve bu günlerde Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde seçmenler üzerinde baskılar tesis ederek oylarını bu din tüccarı siyasetçilere vermeye zorlamalarının anlamı ve hedefi nedir?

 Buradan tarihin nice döneminde kendisine karşı oylarıyla oynanan oyunu ve eşsiz akli selimi ile bozan vatandaşlarımıza bir çağrı yapmak istiyorum. Gelin bu oyunu hep birlikte bozalım. Gelin yüce dinimizi bunların tasallutundan ayıklayalım. Gelin bunlara yüce dinimizi istismar ederek kendilerine dünyalık yapmalarına menfaat sağlamalarına asla izin vermeyelim. Gelin bunlarla el ele hareket eden bölücülere, ayrımcılara, millete nifak sokanlara engel olmaya çalışalım. Gelin demokrasimizi ülke olarak bu parazitlerden bir an önce arındıralım. Kalın sağlıcakla…

 

 

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde