26 Nisan 2024

BEYHUDE KOALİSYON TURLARI VE SONUÇLARI

  • PDF

Koalisyoncular ve ‘’erken seçim’’ isteyenler olarak ikiye bölünen AKP’de fikir ayrılıkları sürerken, kulislerde bomba gibi bir iddia konuşuluyor. İddiaya göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yerine eski kurmayı AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’i partinin başında görmek istiyor. AKP de ve sarayda tüm gözler, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP lideri Keman Kılıçdaroğlu arasında yapılacak olan zirveye çevirilerken, Saray’ın beklentisi koalisyonun olmaması yönünde.

 Çünkü bu izdivacın olmayacağı ta Cumhurbaşkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu hükümet kurmakla görevlendirdiği günde belliydi.

 Yoğun olarak bir aylık çaba boşa heba edilmesin diyorlar.

 CHP ile AKP 31 gündür koalisyon görüşmeleri yapıyor. Ancak 31 günde 31 santim ilerleme yok.

 Geldik 32. Güne…

 10 Aralık 2015 Pazartesi son görüşme yapılıyor ve ‘’dananın kuyruğu nihayet kopacak’’ deniliyor.

 AKP Genel Başkanı Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun final maçı 10 Aralık 2015 tarihinde saat 18.00’de başlayacak. Önce çay-kahveler içilecek, sonra bitiş düdüğünün sonunda muhtemelen beraber yenilecek akşam yemeğinden sonra her şeyin düdüğü çalındı.

 Mutlu bir izdivaç yapılacak diye umutlu olanlar elbette oldu. Ama ülkenin bu kargaşa ortamından erken seçime gitmesinin bedeli ağır olur. Şu an Türkiye’de acilen, sorunları çözecek güçlü bir hükümet gerekiyor deniliyor.

 Haklılar ama yanıldıkları tek bir nokta var. Davutoğlu’nun sarayda oturan büyük patronu, yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘’erken seçim istiyor’’ Onun ihtiras halinde gönlünde yatan aslan, erken seçimde AKP’nin oylarını arttırarak tek başına iktidar olmak.

 Davutoğlu çaresiz kaldı. Davutoğlu yetkisiz. Tüm yönetim yetkileri elinden alınmış. Sarayın emirlerinden dışarı çıkması mümkün değildir. CHP’liler umutlu görünerek sürekli olarak kendilerini kandırmışlardır.

 AKP’nin içinde Erdoğan adına hareket eden ve ‘’ saraylı’’ diye tabir edilen grup, özellikle CHP ile koalisyona karşı bir duruş sergiliyor. Ancak Ahmet Davutoğlu’na yakınlığı ile bilinen ve saray tarafından ‘’hocacı’’ olarak tarif edilen partililer ise CHP ya da MHP ile koalisyona sıcak bakıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da CHP ile koalisyon taraftarı olduğu ancak saray engelini aşamadığı belirtiliyor.

 AKP hükümetinin kurulması konusunda Anayasal süreç olan 45 günü ‘’ top çevirerek’’ doldurma peşinde. Başbakan Davutoğlu ile AKP kurmayları, CHP ile bir uzlaşma sağlayıp, koalisyon kurulmasına ihtimal vermiyor. Önceki gün yapılan AKP-MKYK toplantısında da bir üye hariç tüm isimleri ‘’ CHP ile zor’’ görüşünde birleşti. Davutoğlu ile CHP olmazsa MHP’yi deneyip 45 sürenin tamamını kullanmayı planlıyor. Bu durumda hükümeti kurma konusunda, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na görev verilmesi için süre de kalmayacak.

 AKP ve MHP ile bir koalisyon ya da MHP’nin güven oylamasına katılmayarak, örtülü destek ile azınlık hükümetine sıcak bakılıyor. 45 gün süre aşılırsa Cumhurbaşkanı Erdoğan seçime karar verecek ve seçim hükümeti kurulacak. Ancak bu hükümete HDP de bakan vereceği için sıcak bakılmıyor. 45 günlük sürenin dolmasına az bir süre kala, hiçbir alternatif kalmazsa TBMM’nin seçim kararı alması hedefleniyor. Bu durumda ise mevcut hükümetle seçime gidilecek.

 Bu gün ülkede yaşananlar AKP’nin yanlış politikalarının sonucudur. Farkına varmış olduklarını görüyoruz. Peş peşe itiraflar geliyor.

 Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay devletin operasyon yapmadığı dönemde örgüt her tarafa yığınak yapıyor. Her tarafta terör estiriliyor. İnsanlar kaçırılıyor. Adam öldürülüyor. Kaç tane köy korucu öldürüldü?

 Karakollar kurulmuş. Vergi daireleri haraç daireleri kurulmuş dağların eteklerinde ‘’ derken de bu işlerin tüm sorumlusunun kendileri olduğunu unutmamak lazım. Ülkemiz yeni bir seçimin eşiğine yine girdi. Hayırlı olsun.

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde