28 Mart 2024

FATSA DEVLET HASTANESİ BÖLGENİN İBN-İ SİNASI

  • PDF
Sağlıksız bir toplumun yaşaması asla mümkün değildir. Adalet ve Eğitim gibi Sağlıkta bu gün Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri oldu.
 
Her şeyin başının sağlık olduğunu, sağlıksız bir toplumun yaşamasının asla mümkün olmadığı kesin bir gerçektir. Geçmişte hem Devlet Hastanesi, hem SSK Hastanesi, hem de özel hastaneler vardı. Parası olmayan insanların muayene ve tedavi olması çok zordu.  Şimdi herkes Genel Sağlık sigortasına tabi ve herkes sağlık açısından artık 1. Sınıf vatandaş konumundadır. Her şeyi ile yapımı dönemin Ordu Valisi Sayın İrfan BALKANLIOĞLU döneminde gerçekleşen Fatsa Devlet hastanesi çevre ilçelerinin de sağlığına cevap verebilen 5 yıldızlı lüks otel ayarına gelmiş durumdadır.
            
Sadece Fatsa ilçesi değil, bölgemizin birçok ilçe-mizin insanları da artık burada birinci sınıf sağlık hizmeti görmektedir.
Gerek Ordu Büyükşehir ve gerekse Fatsa Belediye Başkanlığının katkılarıyla da yollarının asfalt, çevre düzeni ve alt yapısına devasa yatırımlar yapılarak hayat bulmuştur.
            
Fatsa Devlet Hastanesi bu gün 300 yataklı olarak tıpkı bir Tıp Fakültesi ve şehir hastanesi gibi fiziki binasına sahip konumdadır.
           
AKP iktidarının “ Sağlıkta Dönüşüm Programı” adı altında başlattığı “insanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturu ile gece gündüz demeden hayata geçen Fatsa Devlet Hastanesi en ileri teknoloji ve modern cihazlarla donatılmıştır. 
 
Hastane yaklaşık 18 ayda  tamamlanarak, 46 bin metrekare kapalı alanı, 180 adet nitelikli hasta odası, 80 poliklinik, 8 ameliyathane, 53 yataklı yoğun bakım ünitesinden oluşarak bu güne kadar sağlık açısından hiçbir sekteye uğramadan bölge insanına cevap vermektedir.
 
Bir basın muhabiri olarak zaman, zaman Fatsa Devlet Hastanesinin bazı yerel sorunlarını Hastana Başhekimi Sayın Op Dr. Alper DELİER’le paylaşma ihtiyacını hissettim. Hastane Başhekimi Sayın Op. Dr.Alper DELİER;
Fatsa Devlet Hastanesinde artık bir vatandaşımızın hastaneye gelir gelmez randevu sistemine takılmadan muayene olabileceğini, Onkoloji, genel Dahiliye, göz, cildiye, gibi uzmanlık gerektiren branşlar da kısa zamanlarda randevu alınmadan bile muayene olabileceğini söylemiştir.
          
Fatsa Devlet Hastanesi MR (Emar) Tomografi, ultrason gibi hastalıkların teşhisinde çok önemli yol gösterici olan görüntüleme birimlerinden randevu bile alınmadan aynı gün muayene olunmaktadır. 
         
Hastane fiziki olarak A blokta poliklinik hizmetleri, B blokta ise, ameliyathane, acil servis ve yoğun bakımlar C Blokta ise yataklı birimler ile idari birimler bulunmaktadır.
         
Bu gün hastane bünyesinde yaklaşık 50 den fazla uzman hekim, 20 den fazla  pratisyen hekim, 10’dan fazla diş tabibi, 4 adet eczacı, 60’ dan fazla ebe, 200’den fazla hemşire, 160 adet sağlık hizmetleri sınıfına dahil sağlık çalışanı (biyolog, tıbbı sekreter, tıbbı sekreter, fizyoterapist, FTR tekniker, ATT vb) 40 adet genel idari hizmetler sınıfına dahil personel, 11 işçi, 120 adet temizlik işçisi, ve genel olarak bugün 900 personeli ile hizmet veren;
         
Fatsa Devlet Hastanesinin kadrosu bir Tıp Fakültesinden farkı bulunmamaktadır.
         
Uzun yılların deneyimleriyle hayata geçen, vatandaşlarımıza randevu çilesini bitiren, sağlık sorunlarının çözülmesine adeta yardımcı olan Fatsa Devlet Hastanesinde emeğiyle çalışan başta Başhekim Sayın Op. Dr Alper DELİER’e Başhekim yardımcılarına, Hastane Müdürü Sayın Mustafa GÜLTİKEN’e ve ekibine ve diğer sağlık çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunarım.  
Bu gibi sağlık hizmet binalarını yapanlardan Allah razı olsun 
Kalın sağlıcakla!
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde