28 Mart 2024

EFELER DİYARI NAZİLLİ İL OLACAK

  • PDF

          MİLLET ittifakı’nın adayı olarak, CHP’nin desteğiyle İyi Parti’den seçilen Nazilli Belediye Başkanı, AKP’ye geçti.

          Çünkü….

          İl olma rüşveti verdiler.

          Muhtemelen seçimlerden önce il yapılacak, Aydın’ ın neredeyse yarısı koparılacak, İzmir’in bile iki ilçesi alınacak, Nazilli’ye bağlanacak.

          Sayın medyamız şu an pek üzerinde durmuyor bu konularla ama, 2023 seçiminin temel vaadlerinden biri bu olacak.

          AKP/ MHP ittifakı oy devşirmek için il sayısını 100’e  çıkarmayı planlıyor, Nazilli bu operasyonun ilk hamlesi…. Fabrika kuramıyorlar, il kuracaklar, gençlere iş veremiyorlar, plaka verecekler!

          İktidar bol keseden İl dağıtacağı için, CHP ve İyi Parti de kaçınılmaz olarak  bu yola girecek, muhalefet de en az 10 kadar il sözü verecek.

          CHP şimdiden Siverek’i il yapma sözü verdi bile…

          Bunun devamında Bandırma, İnegöl, Çorlu, Lüleburgaz, İskenderun, Polatlı, Fethiye, Alanya,  Tarsus, Ünye,  Ereğli, Elbistan, Erciş, Midyat, Cizre, Gebze için şu an kulislerde bu konular konuşuluyor.

          Midyat ve Erciş İl yapılırsa, Mardin ve Van büyükşehir statüsünü kaybedecek, Fethiye İl yapılırsa, Muğla nın büyükşehir statüsünü koruyabilmesi çok zor görünüyor.

          Yüksekova’yı Hakkari’ nin Cizre’yi  Şırnak’ ın il merkezi yapma girişimleri var. Bunlar olursa, Hakkari ve Şırnak ilçe haline gelecek.

          Seçim vaadleri 100 il’le sınırlı kalmayacak.

          1000 ilçe olacak.

          Şu anda 922 ilçemiz var, en az 80 beldeye ilçe sözü verecekler.

          Gençlere iş veremiyorlar, kaymakam ve Vali verecekler!

          İlçe kaydırmalarıyla , nüfus kaydıracaklar..…

          Ceyhan ve Yumurtalık ‘ın mesela, Adana’ dan koparılıp, Osmaniye’ye bağlanabileceği konuşuluyor. Böylece Osmaniye büyükşehir yapılmış olacak !

          2023 seçiminde 100 il olursa, 2024 belediye seçiminde il yapma vaadlerinin nerelere varacağını, yarın siz hesap edin.

         Halbuki…

         Şehir, sosyal bir sıfattır, insanların yaşam kalitesini ,bilime sanata kültüre spora ulaşabilme imkanını tanımlar, gelişmişlik statüsüdür.

         İl-İlçe idari bir sıfattır. Çoğrafi sınırları tanımlar.

         Her hangi bir yerleşim merkezini şehir yapmadan, İl yaparsan o bölgede yaşayan insanların hayatında hiçbir şey değişmez asla.

        Ama ne desek boş tabi ki.

       Uganda seviyesine düşmüşken, dünya lideri olduğumuza inanılıyorsa, sizin ilçenin adını Los Angeles yapacağız, Amsterdam’ı da size bağlayacağız desen, davul zurnayla halay çekerler.

       1997 yılında Nazilli gibi Egenin incisi bir ilenin Denizli Devlet Karayolu üzerinde bulunan ve hemen Nazilliden ayrıldığımızda il köyü bulunan Güzelköy de cami imamlığı görevimi yürütürken, bile o tarihlerde bile İl olmaya namzet bir ilçeydi Nazilli.

      Boşuna dememişler Aydın’ın ovasından bal, dağından yağ akar diye! Güzel insanların şehri tabi ki il olmayı hak ediyorlar. Kalın sağlıcakla!

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde