29 Mart 2024

AYASOFYA İMAMI NEREDEN KOŞUYOR ?

  • PDF

          Ayasofya  916 yıl kilise, 581  yıl Cami, 86 yılı müze ve 10 ay önce yeniden cami oldu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ ın açılışını kılıçla çıktığı kürsüde isim vermeden Atatürk’e lanet  okumasıyla yeni bir süreç  başladı. Ayasofya; Cumhuriyet, laiklik, ve Atatürk karşıtı  imamların merkezi haline geldi. Başimam  Mehmet Boynukalın dan sonra imam Mustafa Demirkan sahneye çıktı. Hafızlık töreninde isim vermeden Atatürk’e “ zalim ve kafir” deme küstahlığını gösterdi. İmamların Atatürk karşıtı kin ve nefreti tetiklemesine toplum susmadı. Atatürk’ün kurduğu devletin memurusun, o devletten maaş alıp Atatürk’e lanet okuyorsun. Çünkü sen namusmuşsun, alçaksın, nankörsün, hainsin! Sözüyle  en sert tepkiyi bir ilahiyatçı verdi.

        Din kültürü ve Ahlak bilgisi Öğretmeni, İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, Sinoplu fabrika işçisi 5 çocuklu Ahmet ve Melek Kılıç’ın İstanbul’da doğan oğulları mahalle camisi imamının yönlendirmesiyle ortaokul ve liseyi imam hatipte okudu. Marmara ilahiyatta Kelam ve İslam felsefesi okuyup yüksek lisans yaptı. Ailesinde üniversite okuyan ilk kişi oldu. Kurtuluş Savaşına kefen parasını bile bağışlayan, Cumhuriyetin İlk Diyanet İşleri  Başkanı Rıfat Börekçi rehberiydi. Kuvay-ı milliye’ye katılıp saraya başkaldırdığı için idam fermanı verilen börekçi gibi kılıç Hoca’nın başına gelmeyen kalmadı. 22 yıllık öğretmene, akla ziyan 25 soruşturma ve sayısız dava açıldı.

        Aleviliği derste anlatınca müfredat dışına çıktı diye müfettiş yollayan MEB Aleviliği sonra müfredata alacaktı. Tarikatlara karşıtlığı, din alimlerini eleştirdin soruşturmasına döndü. Oysa 1925 ‘te kapatılan tarikatların açık olması bile anayasal suç Din dersinde her öğrenciye 100 puan verdiği için de soruşturma açılıp Dini önemsemiyorsun? Niye 100 verdin? Diye soruldu. Allah ile kul arasında olması gereken dinden not kırılmaz. Din dersi sınavsız, notsuz olmalı dedi sustular baş örtülülerin notunu kırıyor diye bir soruşturma daha uyduruldu. Not defterleri açılınca, başı açık veya  örtülü tüm öğrencilere  yüksek not verdiği anlaşıldı. Başörtülü öğrencileri “ Bu kadar da olmaz” diye hocaları savundu.

         MEB Yüksek disiplin kurulu Devlet büyüklerine hakaret iddiasıyla “ meslekten men” istemiyle sorguladı. Uyarma, kınama gibi cezalarına 3 ay okuldan uzaklaştırma cezası da eklendi. Sosyal medyada “ Bir ilahiyatçı olarak yazıyorum ki, tarih Türkiye’deki  İslamcılar kadar hırsız, düzenbaz, yalancı ve cahil bir topluluk görmedi. İslamcılar Hz. Muhammed öncesi cahiliye devrinin temsilcileri gibiler. İslamcı sapkınlığa karşı çare, devrimci Muhammed-i Müslümanlıktır! Ve “ Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed “ din, güzel ahlaktır “ diyor. Lakin gel gör ki dincilerin çoğu ahlaksız  paylaşımlarından yargılandığı dava önceki gün bitti. 7 ay hapis cezası verilip ertelendi. Düşünüp, araştırılıp, sorgulanması istenmese de bir düşünce davası daha sürüyor.

           Atatürkçü Düşünce Derneğinin kurucusu, Eğitim İş’in yöneticisi ve halen bir devlet lisesinde öğretmenlik yapan Cemil Kılıç,  Atatürk’e “ zalim ve kafir”  diyenlere inat “ Ulu Önder ve devrimci diyen bir ilahiyatçı. Tarikat ve Cemaatlere karşı  laik cumhuriyeti savunuyor. Nutuk okuttuğu öğrencilerine Gençliğe Hitabe  ve Andımızı anlatıyor. Ailesinde başörtülü – başörtüsüz her kadın sonsuz saygı görüyor. Mezhepsel ayrımcılığa karşıtlığını, özel hayatıyla kanıtlıyor. Eşi Alevi, kız kardeşi Alevi bir ailenin gelini. Atatürk’ün kurduğu ülkede, Atatürk’ü savunduğu için ölümle tehdit ediliyor.

        Ayasofya imamlarına Mustafa  Kemal Atatürk, bu ülkenin bir değeri ve saygı duymamız gereken bir şahsiyet… diye bayrak açan Genç İmam Hatipliler derneği diye, Z kuşağı bir imam hatipli olgusu var. Ayasofya’nın karanlık imamlarına karşı ümmetçilik yerine ulusçuluğu seçen Atatürkçü, aydınlıkçı bir imam hatip kuşağı çığ gibi geliyor!...

        Atatürk düşmanlığı yapan Ayasofya’nın cahil imamlarının bu tarz eğilimlerine karşı Diyanet İşleri Başkanlığı neden hala suskun. Ben görev hayatımda Diyanetin tek tip “ imam modeli” ile bu kurumu ayakta tutmasının mümkün olmadığını, karma okul muadili kişilerden oluşan kadro istihdamının mutlaka Diyanete getirilmesinin zorunlu olduğunu söyleyince çok ölüm tehditleri aldım. Çünkü bu ülkede “ Atatürkçü İmam” lar Dürümlü ve Kılıç gibi kolay yetişmiyor… Kalın Sağlıcakla!

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde