28 Mart 2024

İŞTE GERÇEK MÜSLÜMAN FAHRETTİN PAŞA

  • PDF
    Sevgili okurlarım, bugün sizlere geçmişten, yakın tarihimizden çok çarpıcı bir olayı bir kez daha anlatmak istiyorum. Bunların herkes tarafından bilinmesini ve asla unutulmaması gerekir. Yıl 1918 Birinci dünya Savaşı’nı kaybetmek üzereyiz. Suriye, Irak, Filistin ve  Arabistan cephelerindeki ordularımız, İngilizler karşısında çökmek üzere, İngilizler, Araplar çil çil altınlarla satın almış, Araplar Türk Ordusunu, Mehmetçiği, dindaşlarını arkadan ve kalleşçe vuruyor. 30 Ekim 1918, Bu cephelerde on binlerce şehit veren Osmanlı yenildi. Mondros teslim anlaşması imzalandı. Anlaşma uyarınca silah bırakıyoruz, ordularımız teslim oluyor.
   
Peygamberimiz Ravza-i  Mutahhara  adıyla bilinen mezarı, kutsal Medine kentinde, Komutanlığını Fahrettin Paşa’nın yaptığı Medine Garnizonu, aylardan beri Araplar ve onlara destek veren İngilizler tarafından korkunç bir kuşatma altında Açlık, susuzluk, silahsızlık, her şey felaket, Çaresiz kalan Fahrettin Paşa ordusuna emir yayınlıyor.” Evlatlarım, çekirgeleri tavada pişirip yiyin. Ben yiyorum, çok güzel oluyor “
   
Fahrettin Paşa Arap ihanetini ve olacakları önceden görüyor, Medine’nin elden çıkacağını anlıyor… Ve Peygamberimizin mezarına Osmanlı Padişahları tarafından armağan edilen bütün değerli eşyaları, o görkemli hazineyi son trenlerden birine bir muhafız kıtası eşliğinde yükleyip İstanbul’a gönderiyor. İşte bazıları; Hazreti Osman’ın ceylan derisine el yazmalı Kuran’ı, üzerinde pırlanta, ve  incillerle  Peygamberimizin adı yazılı levhalar, pırlantalı, incili ve amberli tespihler, Kevkevi Dürri adlı 4 parça büyük elmas, her biri 50 kiloluk altın şamdanlar ve daha niceleri, Medine demiryolunun son durağı ,demiryolu cephelerdeki  ordumuzun tek can damarı. Araplar bu hatta sürekli sabotaj düzenleyip asker, yiyecek ve cephane sevkini engelliyor. İngiliz altınları doğrusu çok işe yarıyor!
   
    30 Ekim 1918 Mondros anlaşması imzalanıyor, Osmanlı devleti teslim oluyor. Fakat gelin görün ki Fahrettin Paşa Medine’de teslim olmayı reddediyor. Evet, devlet teslim olmuş ama Medine Komutanı teslim olmayı kabul etmiyor. Aylar boyu Medine’de Arap- İngiliz kuşatmasına direniyor. Haçlı- Müslüman işbirliği, Türk Ordusuna karşı sürüp gidiyor.
   
   Çaresiz kalan ve İngilizlere mahcup düşen Vahdettin isimli hain padişah, Adliye Nazırı( Adalet Bakanı) Haydar molla’yı bir İngiliz zırhlısıyla Cidde’ye gönderip, direnen Fahrettin Paşa’dan teslim olmasını istiyor. Paşa yine reddediyor. Verdiği yanıt hep aynı: “Ben Peygamberimizin mezarını bunlara bırakmam.  Al bayrak burada dalgalanacak. “Haydar molla İstanbul’a eli boş dönüyor!
   
    Dünya Askerlik tarihinde böyle bir olay yaşanmadı . Mondros teslim anlaşmasıyla her şey bitmiş. Fahrettin Paşa ise Medine’de direniyor. İngilizler ve işbirlikçi Araplar, Medine’yi bir türlü ele geçiremiyor. Ocak 1919 Sonunda olan olur. Bir sabah erken saatlerde Paşa, peygamberimizin mezarında namaz kılarken, teslimden başka çıkar yol kalmadığını savunan bazı subaylar onun üzerine atılır ve yaka paça yakalar. Fahrettin Paşa tabancasıyla kılıcını Peygamberimizin mezarına bırakır ve garnizonla birlikte kuşatmacılara esir düşer.
     
     Fahrettin Paşa bir süre Mısır da’ ki esir kamplarında kalır. Sonra bütün yurtseverler gibi, İngilizler tarafından malta Adasına sürgün edilir. Esirliği boyunca çizmelerini ve üniformasını bir gün olsun üzerinden çıkarmaz. 2,5 yıl sonra Malta’dan serbest kalınca 1921 yılında İtalya-Almanya-Rusya Batum- Kars yoluyla yurda girer, vatan toprağını hemen öper ve Kazım Karabekir Paşa ordusundan bazı birliklerle batı cephesine geçiş yapar. Ankara’da Mustafa Kemal Paşa, Fahrettin Paşa için “ Daha sağlığında adını tarihe altın harflerle yazdırmış kumandanımızdır” der “ Çöl kaplanı” ve “ Medine Kahramanı” olarak bilinen, düşmanlarının bile hayranlıkla söz ettiği Fahrettin Paşa, 1922 yılında Mustafa Kemal Paşa tarafından  Afganistan’a, Kabil Büyükelçisi olarak atanır. Afganistan o yıllarda da bizim için çok önemli çünkü Türkiye de’ ki yeni rejimi tanıyan birkaç ülkeden biri kalın sağlıcakla! 
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde