28 Mart 2024

IŞIKLARIN YEREL MUHALEFET İTTİFAKI

  • PDF
Binali Yıldırım’ın,AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı olacağı kesin gibi.Başbakanlık ve Meclis başkanlığı gibi en üst düzeyde görevler yapan bir siyasetçinin belediye başkanlığı adaylığını zorunlu olarak kabul etmesini bir çok kişi” Mercedes’ten inip Skoda’ya binmek gibi görüyor.
Binali yıldırım kalender bir adam,bunlara aldırmıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Arjantin gezisi dönüşünde ilk iş Binali Yıldırım’ın adaylığını ilan edeceğini belirtiyor.
Peki bu iş neden bu kadar uzadı? Sorun ne?
Bunu siyasi kulislerin gizli söylentileri sonunda Ahmet Takanın’da belirttiği gibi, Binali bey” Belediye Meclisi üyelerini ben belirleyeceğim. diyor.Erdoğan ise damadı ve oğlunu işaret ederek Berat Albayrak ve Bilal Erdoğan ile beraber çalışın.Onlarda da isimleri var diyor. Binali Yıldırım, Başkan Erdoğan’a” Beni Berat ve Bilal ile muhatap etmeyin. Siz ne emrederseniz ben onu yaparım ama onlarla pazarlığa asla girmem.diyor. Damat ile oğul buna hem üzülüp,hem kızıyor ama sonunda sorunlar aşılıyor.
Binali bey seçimi kazanırsa, davul onun boynunda,tokmak ise başkalarının elinde mi olacak?Şimdi bu tartışılıyor.
Artık Ölü yıldızı parlatma günlerine girdik.liderler güneş oldular.Işıklarını eski başbakan, yeni Meclis Başkanı,geçen dönemin bakanı, filan tarikatın el öpeni, kim işaret ediliyorsa ona veriyorlar.
AKP’nin Güneşi Başkan Tayyip Erdoğan ışığını Binali Yıldırıma verince o İstanbul’a belediye başkan adayı olacak.MHP7nin Güneşi devlet Bahçeli de ışığını kendi partisinden ölü bir yıldız bile bulamadığı için Binali Yıldırım’a yansıtacak.” Işıkların ittifakı” ile Binali Belediye Başkanı olacak!
Onun adı Binali!
Yarın devir değişir
Devran döner
Güneş ışığını keser
İn Ali derler.
“Bin Ali” olur “ İn Ali”
İleride “ İn Ali” olmamak için bazı garantiler almak istediğini yazıyor gazeteler!
Ben merkezcilik bataklığına saplanmış “ ölü yıldız parlatma” CHP’de de var.
CHP’nin güneşi benim
Işığımı sana vermem.
Sen kendi ışığın varmış sandın Muharrem oldun, gözünü benim koltuğuma diktin: genel seçimli kaybettin ve hemen sonra “ sen Onursal Başkan ol” benim partinin başına geçeyim. diye arsız, kafasız, kalıpsız çiğ sözler ettin. Bu yüzden CHP’nin güneşi olan ben,İYİ Partinin Güneşi Meral ile anlaşırım. O da ışığını yansıtır,biz de matah bir şey bulmuş gibi Erdoğan ile
Bahçeli’yi taklit ederek “ Işıkların muhalefet ittifakını” kurarız.Ölü yıldızlarımızı biz de parlatırız.
Ön seçim yapmayalım.
Ön yoklama da isteme
seni ben “ atamış” olayım
Atanmışlar seçimi yapalım ama hep bir ağızdan “ yerel yönetim seçimleri demokrasimizi güçlendirir” diyelim. Aslında genel seçimleri yerelde tekrarlıyoruz. Adını “ yerel seçimler” koyuyoruz. 
 Şehri, ilçeyi, mahalleyi,” daha iyiye götürecek” olanı bulup seçme yolunu iktidar ve muhalefet liderleri birlikte kapattık, kapatıyoruz.
Kalın sağlıcakla!
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde