28 Mart 2024

DEMOKRASİ ÇALIŞMIYOR

  • PDF
Yolsuzluklarla mücadeleyi biz yapıyoruz. İyi ki MGK var.Bir taraftan kazıp bir taraftan örterek yolsuzluklarla mücadele asla olmaz.Yolsuzlukla mücadele,MGK’nun 4 Kasım 1997 ‘de Milli Siyaset Belgesinde aldığı kararlarla yürütülüyor.Yurtdışının baskısı ve IMF’nin dayatması yolsuzlukla mücadeleye zorluyor.Türkiyede Demokrasi çalışmıyor.(Hürriyet Gazetesi 6 nisan 2001)
Kamu vicdanının ortak kabulü şudur.Siyaset,ufuksuz,geri,her türlü pisliğe bulaşmış,halkın ve ülkenin yarınlarını düşünmekten bir biçimde uzaklaşmış yapısıyla bu ülkeye ıstırap ve sıkıntı veren bir kuruma dönüşmüştür.
Şehirlerin plansızlığından yeşil alanların tahribine,kamu malları talanından,ihale fesatlarına kadar hemen her türlü bozukluk şaibesiyle kirlenmiş,yaralanmış ve sonuçta tüm itibarını yitirmiş bir siyasetle bu siyaseti yürütmek üzere kadrolaşmış siyasetçiler bu ülkeye ne verebilir,nasıl verebilir,bu ülkenin bekleme ve sabır imkanı ne kadardır.böyle bir beklemenin getireceği ile götüreceği nelerdir…gibi hayati sorular halkın uykularını kaçırmış,rüyalarını karartmıştır.
Kısacası siyasetin ivedilikle,çürümüşlükten,ufuksuzluktan arındırılması gerekir.
Kim nasıl yapacaktır? Onu ehli düşünsün!
Bir süre önce yazdığım köşe yazımda,Türkiye söz döneminden hesap dönemine,hesap döneminden de azap dönemine geçmiştir.demiştim.Daha açık söyleyeyim:
Türkiye hem ilahi(Allah) planlardan hem de tarih,tabiat ve kitle planlarından verilen kredileri talan ve tarumar etmenin hesap ve azap dönemine geçmiştir.Talanın sorumluları siyasetçilerdir.
Türkiye,haram lokma belasını aşmadan,özellikle kamu kurum,mal ve imkanlarının,arpalığa dönüştürülerek siyaset uğruna talan edilmesini durdurmadan hiçbir yere asla gidilemez.hiçbir mutluluğu yakalayamayız.Hiç bir AB,hiçbir dış yardım ve hiçbir destek,çürümüş siyaset yüzünden dizlerinin üstüne düşmüş Türkiye’yi yukarı kaldırıp ayaklarının üstüne dikleyemez.
Bu Diyanet zihniyetini değiştirmedikçe,Türkiye Allah ile aldatma belasından kurtulamaz ve nihayet.
Türkiye bu günkü siyaset anlayışından kurtulmadıkça,tarihin kendisine yüklediği görevleri yerine getirmek üzere insanlık kervanının ön taraflarına geçmeyi ihmal bile edemez.
Anımsayın,Amerika Birleşik Devletleri’nin önemli bir yetkilisi Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu durumu,1919’da başlayan kurtuluş savaşı ile eşitlemiştir.O halde Türkiye’nin derdi çok büyük,çok ciddi bir derttir.Türkiye’yi bu dertten kurtaracak olanlar da 1919’da vücut bulan o Kuvay-i milliye ruhunun bu günkü taşıcıları olacaktır.
Türkiye,ihanet ve gafletlerden yara ala ala bir büyük her cümercin,bir büyük kargaşanın eşiğine gelmemiş tam içine düşmüştür.
Gelecekte çocuklarımıza mutlu bir güzel bir Türkiye bırakmak için çileyi hemen ve bütün çıplaklığıyla göğüslemek borcundayız.
Bir saniye bile geçirmeden…
Türkiye’de devlet vatandaş ilişkisindeki anlayışın değişmesi ile halkın demokratik katılım ve denetimi sayesinde tüm kurumlarıyla “ hesap sorulan,hesap veren” devletin ortaya çıkmasıdır.Kalın sağlıcakla!
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde