19 Nisan 2024

TÜRKİYE TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI İSTİYOR

  • PDF
SEVGİLİ  Okurlarım,Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL’ün Cumhurbaşkanlığına aday olma masalı bir süredir kamuoyunda ciddi biçimde tartışılıyordu.
Hem de CHP’nin adayı olmasından dem vuruluyordu.
Böyle bir durum asla yoktu…
Bu söylentinin kimler tarafından ve nasıl çıkarıldığını anlamış değiliz.Bir bardak suda fırtına yaratılmak istendi ve hikaye kesin olarak bitti.
Abdullah Gül’ü kamuoyu çok yakından tanır.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tıpkı kardeşi gibidir.Cumhurbaşkanlığına aday gösterirken “ Kardeşim Abdullah Gül” diye tanıtmıştı.Çankaya’da Mustafa kemal Atatürk’ün makamında oturduğu uzun yıllar içerisinde ana görevi,AKP iktidarının bütün icraatına onay vermek oldu.Önüne ne gelirse,Allah ne verdiyse imzaladı….
Devletin en yüce makamında oturuyordu ama bir gün olsun iktidarın yanlışlarını düzeltemedi.Tarafsız Cumhurbaşkanı kimliği ile milletin karşısına bir kez çıkıp uyarı görevini yerine getiremedi.Cumhurbaşkanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte kardeş-kardeşe yaşadılar hep birlikte kilometre doldurdular.
Dönemi sona erdiği zaman yine Recep Tayyip Erdoğan’ın koruması altında idi.Kendisine İstanbul’daki görkemli Huber köşkü tahsis edildi.Bu köşk Osmanlı döneminde silah tüccarı  ve komisyoncusu olan Huber Kardeşler tarafından yaptırılmıştı.Ve her tuğlasında Türk milletinin emeği vardı.
Boğaza nazır görkemli köşk son yıllarda iyice elden geçirilmişti.Beyefendi süresi bitince Çankaya’dan ayrıldı ve doğrudan Huber’e taşındı!
Yıllar geçti,bir türlü çıkmak bilmiyordu.Tablo şöyle idi.Cumhurbaşkanlığına tahsis edilen bu köşkteki ikameti için bir kuruş para ödemiyordu.
Köşke ayrıca 20 daireli personel lojmanı,150 kişilik asker-polis hizmetliler için hizmet binası,resepsiyon alanı,konukları için lüks bir konukevi,ne gerekiyorsa yaptırılmıştı.
Cumhurbaşkanı değildi ama emrine çok sayıda Mercedes,BMW makam araçları tahsis edildi.Yine emrinde onlarca koruma,şoförler,sekreterler,bahçe görevlileri,aşçılar,uşaklar,hizmetçiler ne ararsanız bol miktarda vardı.
Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı görevini sayın Ahmet Necdet Sezer’den devralmıştı.Şu anda hayatta olan iki eski cumhurbaşkanı onlar.
Abdullah Gül’ün lüks ve şatafatlı yaşamını azıcık anlattım.Şimdi kısacık bir kıyaslama yapalım: Sayın sezer o makamdan ayrıldığı günden beri Ankara’da kendi evinde yaşıyor.Devletin köşklerine,saraylarına ve olanaklarına hiçbir zaman tenezzül bile etmedi.Emrine verilen birkaç polis ve bir adet eski model bir devlet aracı var.
Bir makam aracı,arka koltukta sayın sezer ve eşi,önde bir tek sivil koruma…
Hepsi bu!
Mütevazi ve saygın bir aile…
Abdullah Gül,2015 yılının nisan ayına kadar ailesiyle birlikte devletin Huber Köşkün’de yaşadı…
 Her türlü devlet olanağı emrinde idi!..
Ve çok şükür villasının inşaatı bitti de, oradan taşınıp gitti.
Burada iki eski Cumhurbaşkanının kıyaslamasını,aradaki farkı anımsatmak için özellikle bu durumu yansıttım.
Şimdi bir düşünün ki ortaya atılan iddia ve söylentiler gerçek çıkmış ve Bay Abdullah GÜL,CHP tarafından Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmişti!..
Böyle bir durum asla söz konusu değildi ama toplum bu söylentinin peşinde günlerce sürüklendi…
Tepkiler çok büyük oldu.Hele ki,bu parti geçen seçimde bir Ekmeleddin vakası yaşamış,Devlet Bahçeli’nin oyununa düşüp onu aday göstermişti..İkinci bir Abdullah vakası yaşanırsa CHP mahvolur,resmen batışa geçerdi.İYİ PARTİ DE BÜTÜN OLUMLU İmajını sıfırladı.memleketi Allah Korudu! Kalın Sağlıcakla!
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde