26 Nisan 2024

TÜRKİYE AB’NİN ÇİZMESİ DEĞİL

  • PDF
SEVGİLİ Okurlarım Avrupa Birliği(AB) ile Türkiye arasında üst düzey görüşmeler geçtiğim hafta öncesi Varna’da yapıldı ve aynı gün bitti….
             Bizimkiler yine her zamanki taktiklerini uyguluyordu…
Yani iç siyasete yönelik taktikler…
Zart,zurt etmeler,bağırıp çağırmalar,posta koymalar…
Bizi almazsanız pişman olursunuz.Türkiye’siz bir AB olamaz” gibi beylik laflar!
Bağırıp çağırmakla,dünyaya posta koymakla amaca ulaşacaklarını zannediyorlar ama maalesef sonunda’da üzüntüyü ülke olarak hep beraber görüyoruz.Her seferinde nasihat alıyorlar.
Ülkemizi Varna’da temsil eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dı.
Amacını daha yola çıkmadan önce açıkladı.
AB’ye tam üyelik
Vizelerin kaldırılması.
AB’nin bu kriterlerini yerine getirmesi için,belli ölçütlerini her zaman bizim önümüze getiriyorlar.Bu ölçütleri yerine getirmediğin sürece,seni değil tam üye olarak almak,dörtte bir üye bile yapmazlar.
Adamların adına” Kopenhag kriterleri” denilen o ölçütleri belli..
AB anayasasında yazıyor,olmazsa olmazları.Sen bunları yerine getirmediğin sürece,ağzınla kuş tutsan işe yaramaz.
Nedir onlar?
İlki,yargın bağımsız olacak.Yargıya siyaset sokulmayacak.Yargı iktidarın emrinde ve hizmetinde asla olmayacak.
Bugün Türkiye’de yargının bağımsız olduğunu savunacak kimse acaba var mı?
 Yabancılar bu acı gerçeğin bizden çok daha fazla farkında.
İkinci Temel unsur,ülkende fikir ve ifade özgürlüğü olacak.İnsan Haklarına saygı duyulacak.
             Türkiye bugün böyle mi? Hapishanelerin on binlerce insan tarafından doldurulduğu bu ülkede kim istediği gibi yazıyor,istediği gibi konuşabiliyor?
Buna biz gazeteciler de dahiliz.Ne yazık ki pek çok konuda kendi kendimizi sansür etmek zorunda kalıyoruz.Şimdi bu baskılara bir de OHAL eklendi.
Dolaysıyla,sen eğer AB’ye tam üye olmak istiyorsan, önce bu temel koşulları yerine getireceksin.
Yargıyı siyasetten arındırıp bağımsız kılacak,ülkene fikir ve ifade özgürlüğü getireceksin.Bunları yapmadığın takdirde,Varna’da olduğu gibi,her seferinde “ Nasihat” almaya mahkumuz.
Bir başka önemli konu ise; AB bizlere uyguladığı vize kısıtlamalarını kaldırsın!”Kaldırmaz ve hiçbir zaman da kaldırmayacaktır.Biz kendimizi uyanığım zannediyoruz ama AB aptal öyle mi! Vize kısıtlamasını kaldırdığı anda AB’nin başına gelecekleri Allah düşmanıma vermesin!
Pasaportunu cebine koyan yüz binlerce işsiz güçsüz Türk vatandaşı(buna iş sahibi olanlar ve özellikle eğitimli gençler dahil)ver elini Avrupa deyip hücuma geçecek.
Hangi AB ülkesi böylesine bir göç dalgasına dayanabilir?Üstelik,gidenlerin çoğu Türkiye’deki siyasal kavgalarını o ülkelere taşıyacak.Bizimkilerin AB vize kısıtlamasını kaldırsın zorlaması,iç siyasete yönelik bir masaldır.Türk Milletini uyutmaya yöneliktir.Türkiye AB’nin çizmesi olmaktan bir an önce kultulması gerekir.Kalın sağlıcakla!
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde