24 Nisan 2024

TBMM YAŞANANLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ

  • PDF
Bir vatandaşımız Meclis’e geldi.üzerinde tişörtte Atatürk’ün kalpaklı fotoğrafı vardı.Mustafa kemal’in askerleriyiz.yazıyordu.Polis tarafından durduruldu.Meclis7e sokulmadı.CHP ortalığı ayağa kaldırdı.Atatürkçü gazeteciler konuyu durmadan yazdı.
            Bu ilk değil ki kardeşim.
            Yeni değil.
            2012’de de sokulmadı
            2014’te de sokulmadı
            2006’da beri sokulmuyor.
          
2012…Milli Egemenlik Haftasıydı.Cumhuriyetçi bir kadın vatandaşımız Meclis kapısında polis tarafından durduruldu.boynunda fular vardı.”siyasal simge ve siyasi sembollerle Meclis’e giremezsiniz” denildi.Atatürklü fuları Meclis’e sokmayan polis hakkında herhangi bir işlem bile yapılmadı.
2014….Nevşehir Üniversitesi öğrencileri Meclis’e geldi.Birinin tişörtünde kalpaklı Atatürk fotoğrafı vardı.Türk bayrağı vardı.Ne mutlu Türküm Diyene yazıyordu.Polis tarafından durduruldu.”Siyasi simge ve siyasi sembollerle Meclis’e giremezsiniz” denildi.Atatürklü tişörtü Meclis’e sokmayan  polis hakkında herhangi bir işlem yine yapılmadı.
Çünkü….
2006….
Bülent Arınç Meclis başkanıyken…yürürlüğe girdiği günden beri hiç dokunulmayan TBMM Güvenlik Yönetmeliği değiştirildi.
Sinsi şekilde,sessiz sedasız,kaşla göz arasında değiştirildi.
 Bir sürü laf kalabalığı arasına çaktırmadan bir madde ilave edildi.”Üzerinde siyasi parti propagandasına yol açacak yazılı basılı afiş,pankart ve flama bulunan kişiler TBMM kampüsüne alınamazlar” denildi.
O tarihlerde basında hiçbir gazetede yer almayan bu değişiklik haberi,bütün detaylarıyla hangi gazetede yeralmıştı.biliyormusunuz….Zaman gazetesinde!
2006’da monte edilen bu maddeye dayanarak,Atatürklü tişörtleri,Ne Mutlu Türküm Diyene,Mustafa Kemalin Askerleriyiz gibi sloganları Meclis’e sokmuyorlar.Atatürklü tişörtleri meclis’e sokmayan polislere işte bu nedenlerden dolayı herhangi bir işlem yapılmıyor.
2006 ‘da  bu madde monte edilirken CHP neredeydi? Meclis’teydi.Yukarıda örneklerini anlattığım 2012’de 2014’te Atatürk fuları,Atatürk tişörtü yasaklanırken CHP neredeydi?Genel Meclis’teydi.Şimdi ne yapıyor CHP? Sanki ilk defa yaşanıyormuş gibi davranıyor. 2006’dan beri görevi yapacağına,şimdi ise laf kalabalığı yapıyor.
Meclis’teki Atatürk yasağı,Bülent Arınç başkanlığında,başlamıştı.O tarihlerde Fetö- ile şu andaki sorunlar yaşanmıyordu.
TBMM’ye girerken Atatürk fotoğraflı tişörtü çıkarılıp,çıplak bırakılan vatandaş olayının bir benzerinin de,şehit ağabeyi eski yarbay Mehmet Alkan’ın başına geldiği ortaya çıkmıştı.KHK ile ihraç edilen Alkan,CHP’ye üye olmak ve rozet töreni için,TBMM’ye gittiğinde,yanına şehit kardeşinin Türk bayrağı önünde çekilmiş çerçeveli bir fotoğrafını da aldı.Kapıdaki TBMM polisi ise “ Afiş ve pankart yasak” diyerek 2005’de Şırnak’ta şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan’ın fotoğrafına el koydu.
Yarbay Alkan bu fotoğrafı Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na hediye edecektim.Polis kapıda el koydu,şehit fotoğrafına,afiş muamelesi yaptılar.Daha sonra ise bu fotoğrafı bir milletvekili aracılığıyla geri aldım.dedi.Ülke olarak TBMM ‘de yaşananlara karşı hep birlikte sahip çıkmalıyız.
Kalın sağlıcakla!
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde