29 Mart 2024

KÜÇÜK PARTİLERİ TASFİYE PROJESİ

  • PDF
MECLİS’e sunulan ittifak yasası en çok  AK Partiye yarayacaktır. Seçim sistemleri uzmanı Seyfettin Gürsel’in belirttiği gibi, milletvekili sayısının hesabında kullanılan d’ Hondt sistemi büyük partiyi ödüllendirir. İttifak yapan iki partinin toplam oyu her birinden daha fazla olacağı için,aynı oylarla ayrı aynı çıkaracakları vekilden daha fazlasını “ ittifak “ olarak kazanırlar.
“ ittifak” ın kazanacağı vekil sayısı iki parti arasında paylaştırılırken yine büyük parti avantajlı olacak, aynı oylarla AK Parti bir miktar daha fazla, MHP bir miktar daha az vekil alacaktır.
MHP  buna hiye razı oldu? iktidarın istediği “ dar bölge” den ve “ baraj”dan kurtuldu da ondan.
MHP lideri Bahçeli,barajın “ ağır” olduğunu söylemiş, aşağı çekilmesini istemişti. barajın aşağı çekilmesi diğer partilerin Meclis’e görmesini kolaylaştırdı. AK Parti ve MHP anlaştılar,diğer partilerin önünde yüzde 10 barajını devam ettiren, MHP için barajı kaldıran bir model geliştirdiler.
Bu kanunlaştığında, teorik olarak bir milyon oy alan parti” ittifak” sayesinde Meclis’e girecek, ama beş milyon oy alan bir Parti Meclis dışında kalacak!
Bu eşitlik ilkesine tamamen aykırıdır.
AİHM,”yüzde 10” barajını aşırı yüksek bulmakla beraber “ seçime giren bütün partilere uygulandığı için” eşitliğe aykırı saymamış, partilerin adlarını da kararında teker,teker yazmıştı. (No:10226/03, paragraf (103)
Şimdi ise muhalefetteki “ bütün partiler” e baraj uygulanırken,ittifak yapan partiler için baraj sıfırlanıyor.
Böylece yüzde 10 barajın “ uygunluk” gerekçesini kaybettiği kanaatindeyim.
Diğer bir husus ise,Başkanlık sistemine geçmiş olmamızdır. Hem AİHM, hem AYM, parlamenter sisteminde 2 yüzde 10 istikrar” gerekçesine dayanmışlardı.
 Çünkü parlamenter sistemde “yönetim” meclis” den çıkar. Meclis’in kendi içinden istikrarlı bir Hükümet çıkarabilmesi lazımdır.AİHM aynı kararında buna “ istikrarlı çoğunluk oluşturmak” diyor.
 Bizim Anayasa Mahkememize göre de “ yönetimde istikrar ilkesi yürütme organıyla ilgilidir” ve yüzde 10 barajı “ “ yürütmenin güçlü olmasını sağlayacak biçimde oyları yasama organına yansıtacak yöntemler” den biri olduğu için anayasaya uygundu.( Karar: 1995/159)
Halbuki Başkanlık siteminde yürütme erki parlamentodan çıkmaz. yürütme yetkilerine sahip Cumhurbaşkanı ayrı bir seçimle sandıktan çıkar.Bu sebeple Meclis seçimlerinde artık” yönetimde istikrar” değil, “ temsimde adalet” ilkesi esas olmalıdır.
Nitekim AK Partili hukukçu  Sayın Mustafa Şentop, Kübra Par’a verdiği mülakatta yeni sistemde,aynen” seçim barajının sıfırlanacağını ya da çok sembolik bir orana çekilebileceğini söylemişti(Haber Türk 30 Ekim 2016)
Sayın Burhan Kuzu da Nagehan Alçı’ya “Baraj kalkacak; Yüzde 10 seçim barajı ya tamamen kalkacak ya da yüzde 1-2 ‘ye inecek” diye açıklama yapmıştı.(milliyet,22 Kasım 2016)
Anayasa hukuku ve siyaset bilimi açısından doğrusu budur.AK Parti’den bu yönde başka açıklamalar da olmuştu.
Başkanlık sisteminde parlamentonun yürütmeyi” dengelemesi ve denetlemesi” için,Dahası “millet” içindeki önemli akımların kendilerini parlamento çatısı altında hissederek” vatani aidiyet”(vatandaşlık) duygusunun gelişmesi için bu sistemde baraj” sıfır veya sıfıra yakın” olmalıdır. Kalın Sağlıcakla!
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde