19 Nisan 2024

YALANLA YAŞANMAZ

  • PDF
Karamsar ve kötümser değiliz.Kendimize göre gerçekçiyiz.Kendi gücünün,yeteneğinin ayırdığında olmayan kimseler,yanlışlıklardan asla kurtulamadıkları gibi onu düzeltmeyi bir yana bırakın tutumlarından dolayı özür dilemeyi de bilmezler.
Böylece yalnız kendisinin ve çevresinin değil ilgili ve etkili olduğu her yerin zarar görmesine neden olurlar.Gerçekleri söyleyince bu tür kişiler hemen rahatsız olur,doğruyu ve yararlıyı gösterenlere karşı çıkar,onları kötülerler.
Ülkesini ve ulusunu sevenler saldırılara aldırmadan,iyilik ve iyileştirme çabalarını sürdürürler.
Son yıllarda ülkemizin her alanda olumsuzluklarla sürüklendiği karanlığın ayırdındayız.Bozulmayan bir şey kalmamış gibi.Umutsuzluğa karşı olduğumuz için yılgınlık göstermeden insanlık ve yurttaşlık çabalarımızı sürdürüyor,yanlışlık ve kötülüklere değinerek yinelenmemelerini istiyor,çağdaşlık uygarlık düzeyinin altında kalmamak için de çabalarımızı sürdürüyoruz.
Ancak, siyasal iktidarın kötü giden siyasetiyle iyi duruma gelmemiz olanaksız görünüyor.Ders programlarının 4+4+4’le gelinen olumsuzluklar,Atatürk’e ilişkin bilgilerin kitaplardan çıkarılması,partizanlık kalkışmaları,cumhuriyet dönemini suçlamalar,yalanlar dizisiyle güç gösterilerine yeltenmeler,ayrıştırıcı,kutuplaştırıcı tutum ve davranışlar iyice azgınlaştı.
İmam Hatip olanakları,yurtlara el atmalar,artık devletin izlencesi durumuna getirildi.Dış ilişkilerdeki ikilemler,yanlışlıklar,şehitlerle artan acılar iktidarın neden olduğu ve sorumlu tutulması gereken işlem,eylem ve söylemler her gün ağırlığını artırıyor.
26 Şubat 1954 doğumlu RTE “ Camileri ahıra çevirdiler” diyerek cumhuriyet kurucularını suçlamakla büyük haksızlık etti.1939 erzincan depreminden sonra yıkılmak tehlikesiyle karşı-karşıya olan camilere cemaat alınmadı.Ancak hiçbiri ahır yapılmadı.
Kendisine söylenen yalanı yansıtmış oldu.2.Dünya Savaşı’nın güçlüklerini yaşatmamak için, Niksar’daki Ulu camiyi askerlerin buğday deposu olarak kullandılar.Yıkılmak tehlikesini böyle karşıladılar.
Temel öğretimden Ortaöğretime geçiş sınavı olan TEOG’a karşıyız ama,onun yerine adil bir seçme sınavı konulmadan kaldırılmasına daha çok karşıyım.
Hemen bir gecede bulunan yeni sistemin yani ikamete dayalı yerleştirme ve kayıt sisteminin eğitimde yaratacağı tahribatı tamir etmek çok zor.
TEOG sınavı kalktığına ve yerine yeni bir merkezi seçme sınavı getirilmeyeceğine göre; Anadolunun çalışkan,yetenekli ve başarılı çocukları için bu kapı artık kapanacak.
Bundan böyle ailesi yoksul olduğu için, hem çalışan,hem de okuyan parıltılı evlatlarımız,yaşadıkları yörelerde eğitimlerini sürdürmek,büyük ihtimalle İmam hatip Liselerine gitmek zorunda kalacaklar.
Tunceli’nin yemişdere köyünde TEOG birinciliğini yakalayan ve lise eğitimi için birçok veli ve öğrencinin rüyası olan Robert Koleji seçen Mahir gibiler,bir daha bu imkanı bulamayacak
Doğrular her zaman egemendir.
Yalanla bir yere asla varılmaz.
Kalın Sağlıcakla
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde