25 Nisan 2024

BU NE GÖRGÜSÜZLÜK

  • PDF
GÜN geçmiyorki,anlı şanlı medyamızda görkemli  bir düğünün,kokteylin,resepsiyonun
yemek davetinin ve çoğunluğun oruçsuz çöreklendiği görkemli iftar sofralarının göz kamaştırıcı haber ve fotoğrafları yayınlanmasın.
Hele,hele Fransanın Başkenti Pariste yapılan görkemli düğünlere özentiler diz boyu. Yüksek sosyetelerimizin önde gelen isimleri görkemli düğünlerini beş yıldızlı otelin büyük bölümü ise, kral dairesi dahil kralıyor.
Yani vur patlasın çal oynasın.
Türk düğünü yapılıyor!
Göbekler atılıyor,dolarla havada uçuşuyor.
Hediyesi yüz binlerce dolar.
Medyamız bunlarla dolu. Özellikle İstanbul’da bazı düğünler,tam bir görgüsüzlük yarışına döndü. Geçen yaz İstanbul’un en seçkin otellerinden birinde tanık oldum. Bahçede günlerden beri süren büyük hazırlık vardı. İsmini hiç duymadığım bir işadamının oğlu evleniyormuş.
 Sandalyeler bile Fransa’dan getirilmişti. Dekoru ülkemizin en ünlü firmaları yapıyordu. Gözlerimle gördüğüm olay anlatılacak gibi değildi. Personelden ,gece ikram edilecek bütün yemek ve içkilerin de yurtdışından getirildiğini öğrendim. Havyardan tutun da her şeye kadar.
Gelinle damat yatla gelecek,meşaleler ve orkestralarla karşılanacaktı.O düğünün toplam maliyeti,yine otel personelinden duyduğum kadarıyla kaç milyar dolara yaklaşıyordu. Her şey hazırdı ve ben de bu muhteşem manzarayı uzaktan izlemek için hazır bekliyordum. Fakat akşam hava bulutlandı ve şakır şakır yağmur başladı. Bunca hazırlıktan sonra korkunç bir şeydi. Düğün kapalı salonlara alındı ve bütün gizemini yitirdi.
Yağmur bütün büyüyü bozmuştu.Yine de üzüldüm.O gece onların,yani kaç milyar dolarlık düğün yapan ailenin yerinde olmak istemezdim.
Düğünlerde ve benzer davetlerde böyle lükse kaçmak,Türkiye’nin şu ortamında yakışık alıyormu?
Medyada  bir günlük “ aile reklamı” için değer mi bu görgüsüzlüğü sergilemeye?
Yazık günah değilmi?
Oraya gelen her sanatçıya açıktan on binlerce dolar veriyorsun,gelini takıya boğuyorsun,dolarla havada uçuşuyor,içki su gibi akıyor,nedir bunun amacı,nedir?
Davetliler ise genelde sosyete gülleri, mankenler, arabeskçiler, sonradan görme zengin işadamları,vurguncular, hortumcular vesaireler!
Bu görgüsüzlük ve medyadaki bu yayınlar kime yarıyor biliyormusunuz?
Hiç kimseye..
Gazeteleri açıyorsunuz,televizyon kanallarını açıyorsunuz, karşınızda her gün aynı yerler ve aynı tipler;
Gece kulüpleri, diskolar, entel meyhaneler, paralı uçuş yapan mankenler,sosyetik fahişeler, çıplak güzeller, metresler, sanatçı geçinen iki paralık tipler, paralı zamparalar,enteller,” aydınlar”, türedi zenginler, sahte aşk öyküleri, skandallar…
Kimse kusura bakmasın ama bunları bizim medyamız yüceltiyor.bizim meslektaşlarımız adam ediyor bunları.
Bir vıcıklık ki,sormayın gitsin.Bizim medyamız acaba toplumla alay mı ediyor?
Milyonlarca insanımız ayın sonunu getiremezken,sefalet çekerken,sayfalarda ve ekranlarda yer alması gereken konular- hem de bire bir katarak- bunlar mıdır?
Bu rezillik, bu kepazelik,her gün sayfalardan ve ekranlardan fışkırırken, bizim mesleğimizde patron olsun, yüksek trajlı basındaki genel yayın yönetmeni olsun,bir başkası olsun,bunlara “ DUR” diyecek bir Allah kulu yok mudur? Kalın Sağlıcakla!
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde