29 Nisan 2024

HAYIR ENDİŞESİ BASKIYI GETİRİYOR

  • PDF
SAADET Partisi(SP) Rahmetli Necmettin Erbakanın ölüm yıldönümü nedeniyle bir dizi anma toplantısı düzenlendi.
 
SP Genel Başkanı temel karamollaoğlu’nun açıkladığına göre,belediyeler ve valilikler,anma etkinliklerinin düzenlenmesini engelliyorlar.
 
Karamollaoğlu şöyle diyor: “ Türkiye’nin dört bir yanında hocamızı anma toplantıları tertip ederken,her yerde belediyeler,valilikler önümüzü kesmeye çalışıyor.Bize tahsis edilen belediyenin imkanlarını kusura bakmayın biz bunu başka yere tahsis ettik diyorlar.Valilik,proğramını iptal ediyor.
 
Necmettin Erbakan’ı anma etkinliklerinin önüne bu engellerin çıkarılmasının bir tek nedeni var.SP, referandumda Anayasa değişikliklerine “ hayır” diyor.
 
Hayır diye propaganda yapmak isteyen kim olursa olsun,engellerle karşılaşıyor.
 
Karamollaoğlu’nun şu sözlerini de not edelim.
 
Siz böyle bir ortamda diyeceksiniz ki eğer evet denirse ülke kurtulacak.Ya giderek korkumuz artıyor.Bu baskı bizim üzerimizde bile varsa başkaları nasıl cesaret gösterip çıkacak meydana.
 
Sonun da tam olarak bu zeten.
 
Bir yanda devletin bütün olanakları “ evet” propagandası için sonuna kadar kullanılırken,diğer yandan da hayır propagandası yapmak isteyenlerin önüne devlet tarafından engeller çıkarılıyor.
 
Düşünün ki SP’nin son seçimde aldığı oy,yüzde 1’in altında.Haziran 2015 seçiminde ise yüzde 2,1 oy almıştı.
 
Hayır çıkarsa endişesinin ulaştığı boyutu gösteren bir durum bu.Baskıların temel nedeni de bu.
 
İktidarın,referandum endişesinin gerisinde,ekonominin hiç de parlak olmadığı gerçeği yatıyor.İstiklal caddesinin ardından Bağdat caddesinde de dükkanlar birbiri ardına kapanıyor.Metropol’ün araştırması da halkın yüzde 45,8’inin ekonominin kötüye gittiğine inandığını ortaya koydu.İyiye gidiyor. Diyenler yüzde 35,7.Son bir yılda refah düzeylerinin kötüleştiğini söyleyenler yüzde 57,1.
 
Ekonominin kötüye gidişinden hükümetin politikalarını sorumlu tutanlar yüzde 47,8
 
AKP’ ye oy verenlerin yüzde 22’si,ekonominin önümüzdeki bir yıl içinde daha da kötüye gidebileceğini düşünüyor.
 
MHP seçmeninin yüzde 78,9’u refah düzeyinin düştüğünü söylüyor.yüzde 80’i kötü yönetildiği kanısında.Evet cephesindeki AKP seçmeninin beşte 1’i, MHP seçmeninin ise onda 8’i hayatından memnun değil,gelecekle ilgili karamsar fikirlere sahip.ve bunun referandumda,sandığı yansıma olasılığı da çok yüksek.
 
AKP’nin oyunu arttırdığı seçimler öncesinde ekonominin büyüdüğünü, refahın arttığını hatırlayalım.
 
İşsizliğin tavana vurduğu,gelecek beklentisinin kötüleştiği bir ortamda AKP seçmeni partisine bir uyarı vermek isteyebilir.
 
Çünkü onlarda da biliyor ki bu referandum,seçimden farklı.Evet de çıksa,hayır da çıksa iktidar değişmeyecek.
 
İktidarın değişmeyeceğini bilen seçmen,referandumu,partisini uyarmak için kullanabilir.Nitekim referandum ile ilgili araştırmalarda AKP seçmeninin önemli sayılacak bir bölümünün “ kararsız” durumda olması de bunu doğruluyor.İktidarın referandumun sonuçları ile ilgili olarak duyduğu endişenin nedeni bu. Kalın Sağlıcakla!
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde