29 Nisan 2024

YURTSEVER ÜLKÜCÜLER

  • PDF
16 Nisan’da bir referandum yapılacak ve Türkiyenin kaderi belli olacak.Evek çıktığı takdirde devletin ve milletin bütün yetki alanları değişecek,hayır çıktığı takdirde ise,ülkemiz rahat bir nefes alacak.
Türkiyeyi yönetenler şimdi bu korku içerisinde.Hayır çıkarsa ne yapacaklarını,ne diyeceklerini,nasıl hesap vereceklerini bilemiyorlar…
Bir telaş ve korku içindeler.
Sadece iktidar kesimi değil,aynı korkuyu bu işe çanak tutan,yıllardan beri iktidarın sürekli yanında bulunan Bay Devlet bahçeli de yaşıyor.
Öyle ya,sen devletin ve milletin bütün maddi ve manevi olanaklarını kendin için kullanıp oylama yaptıracak ve yine de yenilgiye uğrayacaksın…
Bu halk oylamasında en önemli rolü MHP’nin “ yurtsever ülkücüleri” oynayacak.Bay bahçeli o kesimi ikna edemedi.Ülkücülerin büyük çoğunluğunun hayır oyu vermesi bekleniyor.Sonucu büyük ölçüde onların oyları belirleyecek.
Yurtsever ülkücülerden oluşan MHP tabanı Türk milliyetçisidir.Sandığa gittiklerinde herhalde “ Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık” diyenlere oy vermemeleri gerekir.
Şu anda Türkiye’de 27 etnik grup yaşamakta.Bu 27 etnik grubun da varlıklarının tanınması gerekir.Türkiye Türklerindir.
Gerçek ülkücüler nasıl hareket edeceğini çok iyi bilen bir kesimdir.Ama Devlet Bahçeli verebilir zira o oyunu nereye vereceğini zaten söyledi.Bahçeli MHP tabanını asla ikna edemedi.
Dolaysıyla,iktidarın şimdi en büyük tedirginliği ülkücülerdir.Onların sandık başında vereceği oylardır.Ülkücüler oylama sonucunu değiştirecek gücüne sahip,işte o yüzden,bunları bildikleri için,yurtsever ülkücüleri kandırabilmek için büyük çaba harcanıyor.
İşte o yüzden Başbakan Binali Yıldırım Meclis kürsüsüne çıkıp eliyle Bozkurt işareti yapmak zorunda kaldı.
Bu güne kadar böyle bir şey yapmış, yada aklının köşesinden geçirmiş miydi!
Devlet Bahçeli!... Bir muhalefet partisinin genel başkanı.Her iki partinin de bütün amacı ülkücüleri alıp referandumda evet çıkmasını sağlamak.Bir düşünün,halk oylamasına kadar iki parti ortak çalışacak.Geleceğin partisi şimdiden belli oldu.
AKP-MHP!
Mitingleri birlikte düzenleyecekler.Bahçeli nin mitinglerine 8eğer yapabilirse) AKP kadroları destek verecek,kalabalık sağlayacak.Belki Devlet Bahçeli AKP mitinglerine katılıp evet çağrıları yapacak…
Ve bunu yaparken geçmişteki söylediği sözlerini unutmuş gözükecek.Sadece siyasetçi için değil,herkes için gerçekten zor bir durum.Böylesi şimdiye kadar hiç görülmedi.
Devlet Bahçeli geçmişte AKP ve başkanlık sistemi konusunda konuşur,ve AKP kadrolarını hiç sevmezdi.
Benzer bir olay bir süre önce Azerbaycan’da yaşandı.
Anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında evet çıkınca İlham Aliyev başkan seçildi ve bütün yetkileri elinde topladı….
Başkan seçilen Aliyev,birkaç öncesi eşini başkan yardımcısı olarak seçti.Bunu haber yapan Fox Tv’yi Azerbaycan da yasakladı.
Bunu bir anımsatma olarak söylüyorum.Orası Azerbaycan.,bu kadarı  asla bizde olmaz demeyelim.Nelerin nerede ve nasıl olacağını önce Allah ve sonra zaman gösterir.kalın sağlıcakla!
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde