28 Nisan 2024

15 TEMMUZ’A NASIL GELDİK?

  • PDF
MİLLİ Eğitimin Bakanlığı,müfredatı yine değiştiriyor. Bakanlık,yeniliği şifresini koymuş,görüş ve önerilere açmış durumda.
 Kamuoyunda tartışmalara yol açan değişiklikler; 15 Temmuz’da darbeye karşı kazanılan demokrasi mücadelesinin müfredatta yer alması,Atatürk’le ilgili kısıtlamaya gidilmesi,2.Dünya savaşı konusunda İsmet  İnönü başlığının kaldırılması,evrim teorisine yer verilmemesi,yardımcı kitapta ilkokul çocuklarına “ özge çocuk gelin oldu” cümlesinin örnek verilmesi….
Türkiye’de eğitim çok uzun yıllardır adım adım bilimsel temelden dini temele doğru kaydırılıyor.Bu gayreti gösterenler acaba El Kaide,DAEŞ,Boko Haram,FETÖ gibi örgütlerin ekmeğine yağ sürdüklerinin farkındalarmı?Bu örgütlerin bilimsel eğitimi reddeten,kızların okula gönderilmesine karşı olan,okula giden kız çocuklarını kaçıran,kendilerine göre yorumladıkları İslam’ı savaşarak,kafa keserek de olsa bütün dünyaya hakim tek düzen haline getirmeyi amaçladıklarını bilmiyorlarmı?
Bilimin kılavuzluğundan uzaklaşmış bir eğitim sisteminin,devleti laik olduğu için reddeden,bu nedenle devletler düzenini yıkmayı amaçlayan,yerine tek dünya ümmeti düşleyen bu akımlara kolayca arka bahçe oluşturacak nesiller yetiştirme riskini göremiyorlarmı?
     Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk muhafazakarıyla,liberaliyle,sağcısıyla,solcusuyla Türk halkının gönlünde taht kurmuş bir liderdir.Günlük yaşam uğraşı içinde, namazında, niyazında,ekmeğinin, çocuklarının rızkının ve geleceğinin peşindeki Anadolu insanının Atatürk’le asla bir sorunu,bir derdi yoktur.Hepsinin gönlünde müstesna bir yere sahiptir.Atatürk Kurtuluş Savaşı’nı bu insanlarla,onlara inanarak vermiştir.ve onların düşmanı asla değildir.Onlar da hiçbir zaman Atatürk’ü düşman olarak görmemişlerdir.
Atatürk’e karşı ve hatta düşman olanlar yukarıda saydığım örgütler ve dayandıkları akımlardır.Atatürk’e düşman olmalarının nedeni ise 1923’te bu akımlara set çekilmesi,bu amaçla saltanatı ve hilafeti kaldırması,çağdaş laik bir Türkiye Cumhuriyeti kurması ve onu dinle/devlet işlerinin ayrıldığı devletler topluluğuna sokması,gerçek ve tek önder olarak bilimi esas alması,bilimsel eğitim kurumları oluşturması,hurafeleri eğitimden ayıklaması,kadın-erkek eşitliği sağlaması,çağdaş medeniyet düzeyini hedef göstermesidir.
Müfredata 15 Temmuz’u sokarken bu gerçekleri unutmamak gerekir.Hiç bir gerekçe kabul edilmiyorsa bile,Türkiye’nin hızla çağdaş,bilimsel laik eğitim sisteminin güçlendirilmesi için 15 Temmuz tek başına yeterli nedendir.
15 Temmuz’da verilen demokrasi mücadelesi ders kitaplarına girecekse 15 Temmuz’a nasıl gelindiği de bu derste yer almalıdır.
FETÖ,15 Temmuz ‘a türkiye’de kanlı bir darbe girişimini yapacak güce  nasıl ulaştı?
Eğitimi ele geçirerek…
İşe eğitimle başladığı,kendi eğitim kurumlarını oluşturduğu gibi devletin eğitim kurumlarını ele geçirerek,bu eğitimden geçmiş mensuplarını asker-sivil bürokrasiye yerleştirerek ve her defasında daha etkili yerlere yükselterek…
İşte eğitim bunun için Türkiye’nin geleceği açısından yaşamsal önemdedir.
Türkiye 15 Temmuz’da karanlığa gömülmekten kıl payı kurtuldu.
Bir daha böyle olayla karşılaşmamak,sürekli aydınrlık içinde ileriye doğru yürüyebilmek,bilimde,teknolojide çağı yakalayabilmek,sadece demokrasinin,laikliğin,insan haklarının,kadın-erkek eşitliğinin,adaletin önemini kavramış,bilincine varmış nesiller yetiştirmekle mümkündür.Kalın sağlıcakla!
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde