05 Mayıs 2024

DEMOKRASİ YEŞERECEKTİR, YEŞERMELİDİR

  • PDF

CHP’deki ön seçim heyecanı bayram havasında devam ederken, aday adayların gizlemeye çalıştığı heyecan zaman zaman davranışlarından belli oluyor. Son haftanın içindeyiz. Pazar günü yargıç huzurunda yapılacak ön seçimin sonuçları bölgemizdeki CHP’li seçmenler üzerinde ayrı bir heyecan yaratmış durumda.

Üyelerin ortak noktası, partili olmanın dışında bölgelerine gerçekten faydalı olabilecek doğru kişiyi belirleyebilmek. 18 aday adayının yarıştığı ilimizde örgütten gelen adayların dışında da adayların olması yarışı renklendirmiş durumda. Kendilerini ne kadar şanslı görüyorlar Pazar akşamı belli olacak.

Ordu bölgesindeki tüm üyelerden oy almak zorunda olan aday adayların, ilçelerinde daha başarılı olmak zorunda oldukları yadsınamayacak bir gerçek. Bunun dışında diğer ilçelerde yaptıkları toplantı ve görüşmeler sonuca etki edecektir.  Bunun için aday adayları sürekli olarak ilçeleri gezip kendilerini tanıtmak zorundalar.

Kolay değil tabii, bunca zaman örgüt içinde hiçbir faaliyet göstermemiş, seçim zamanı ben de varım diyerek üyelerle buluşmak biraz da cesaret ister. Şüphesiz gerekli nitelikleri taşıyan herkesin aday olmaya hakkı vardır. Ancak şans faktörünün örgüt içinde mücadele etmiş, maddi manevi özverilerde bulunmuş adaylar için olumlu sonuçlanacağı göz ardı edilmemelidir.

AKP faşizminin 12 yıl aralıksız sürdüğü, korku ve baskının acımasızca hissettirildiği bu amansız koşullarda muhalefet olmanın cesareti tartışılmazdır. Aday adaylarının beşinin dışında listeye giremeyeceği gerçeğine rağmen hepsinin aday olamasalar bile adaymış gibi çalışma sözü vermeleri takdire şayandır. Anlaşılıyor ki CHP umut vaat ediyor.

Umut vaadinin en açık göstergesi Genel Başkanın dahi kendisiyle ilgili ön seçim kararıdır. Bu güne kadar böyle bir karar almış Genel Başkan oldu mu anımsamıyorum. Böylesine örnek bir davranış tabandaki takdiri tavan yapmıştır. Aday adayların şevki ve dayanışması seçmenlerin partilerine olan güvenin artmasına yol açmış, dahası üyelere vekillerinin kimler olacağı kararı verme yetkisi tanınması demokrasi şölenini taçlandırmıştır.

Beklentimiz şölenin sürekliliği. Adayların belirlenmesiyle birlikte genel seçimlerin de demokrasimizin geleceği açısından olumlu sonuçlanması en büyük dileğimizdir. AKP ve zihniyetinin demokrasinin devamını sağlamak gibi bir niyetinin olmadığı gün gibi açıktır. Ne yazık ki ona inanmış yığınlar ülkelerine yaptıkları kötülükten bihaberler.

Önünde sonunda gerçekler gün ışığına çıkacak. Geçen zaman içinde büyük kayıplar veriyoruz. Demokratik mücadelemiz hep faşizme karşı olmuştur. Faşizm bitecektir, bitmelidir. AKP bitecektir, bitmelidir. Demokrasi yeşerecektir, yeşermelidir.

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde