28 Mart 2024

GARANTİLİ ŞEHİT VERİLİR

  • PDF
Şehitler Tepesi var mı diye biraz dolaştım internette… Varmış! Yurdun çeşitli yerlerinde bir takım yüksek yerlere bu adı uygun görmüşler.
 
Muktedirin danışmanları kendisine bir şiirden alıntı yapmasını önermiş olmalılar! Arif Nihat Asya’nın bir şiirinden “şehitler tepesi boş değil, toprağını kahramanlar bekliyor ve bir bayrak dalgalanmak için rüzgâr bekliyor” Zaman zaman muktedir, bir takım dizeler döktürüyor.
 
Başka ülke topraklarında can veriyoruz. Ülkemizde onca çözümlenmesi gereken sorun varken, tek adam rolünü oynayarak Suriye ve Libya’ya asker gönderdi. Şehitler tepesi boş kalmayacak diyerek şehit sayısında da garanti verdi.
 
Muktedir rüzgâr bekliyor, ama esinti yok. Stepnesi, ardından yelkenlere üflese de bu gereksiz savaşa destek veren yok. Şehit sayımızdaki rakamların doğruluğu tartışılsa da Libya’daki kayıplarımızın esamesi okunmuyor!
 
AKP’ye ve bir türlü transkriptini gösteremeyen muktedire olan güvenin hızla düştüğü bu siyasi ortamda gündem savaşla mı unutturulmak isteniyor?
 
Sınır kapılarının açılmasının yasal olmadığını öğrendik. Devletimizin yasa dışı insan kaçakçılığı yaptığı tartışılmaya açıldı. Ama ne gam, muktedirin umurunda mı!? Binlerce göçmen sınırlarımızdan öte yana geçmek için ölümüne mücadele veriyor. AKP’nin başkanı gülümseyerek ders verdiğini sanıyor.
 
İnsanlar ülkemizde ezilmişlikten ve yoksulluktan kaçmaya çalışırken, o siyasi manevra yaptığını sanıyor.
 
Toplumlar layık olduğu kişilerce yönetilir.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde