20 Nisan 2024

GÜÇLÜ CÜCELER

  • PDF
Kadın cinayetleri… Erkeklerimiz çok güçlüdür. Güç gösterisini severler..! Hele karşısındaki savunmasız kadın olunca; sen güce bak güce…
 
Çok ama çok güçlü bir şahıs var tanıdığımız! Öyle bir yürüyüş tarzı var ki sanırsınız her şeyin sahibi ve hâkimi. Geçtiğimiz yıllarda konuştuğu bir oturumda erkeğin gücünü şöyle vurguluyordu; ‘Kadınla erkek eşit değildir.’Recep Tayyip ERDOĞAN.
 
AKP giller iktidara geldiğinden beri hızla artarak devam eden kadın katliamları durmak, yavaşlamak bilmiyor. Kadınla erkeğin eşit olmadığını malum kişiden öğrenen güçlü cüceler, işledikleri cinayetlerden sonra ya da teşebbüs sırasında ‘nasılsa korunuyorum’ diye mi düşünüyorlar?
 
Basından çok çeşitli hikâyeler okuyoruz. Kurbanların çoğu polisten, savcıdan koruma talep ettikleri halde sonuçsuz kaderlerine bırakılmış. Onca cinayetlerin ardından muktedirin bu konuda açıklama yapmaması olayları küçümseyen bakışını gösteriyor. İstese şunu diyemez mi; ‘Yeter artık, bundan sonra kadınlarımıza el kaldıranların en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlayacağım’ nerdeeeeeeee. Adam kadın erkek eşitliğine inanmıyor ki.
 
Sahi siz AKP’li kodamanlar, siz de mi inanmıyorsunuz malum eşitliğe? İnansanız bile reis ne diyorsa o. Zor zanaat sadâkat! Biat etmenin ezici baskısı altında yalpalayarak dolaşıyorsunuz. Hani biri özgül ağırlığımı kimse sorgulayamaz gibi bir şeyler deyi vermişti. Sonra onun da darasını aldılar. Makam sahibi olan tüm AKP’liler, hadi biriniz olsun şunu söyleyin; ‘ Ben kadın erkek eşitliğine yürekten inanıyorum.’
 
Öyle ya da böyle, artan ve sürecek olan bu cinayetlerin altında, tipik erkek egemen toplum anlayışını hararetle sürdürmek isteyip, kadına şiddeti görmezden gelen basiretsiz iktidar anlayışı yatıyor. Bu cinayetler sürdükçe, mevcut anlayışın savunucusu ve oyuncusu olanlar, kendilerini güçlü sanan cüceler olarak kalacaklardır.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde