29 Mart 2024

(NA)TAMAM

  • PDF
Sıkıldınız değil mi!? Sıkıldınız sıkıldınız. Hani ne derler “Allah söyletiyor”. Dile kolay, iktidara geldiklerinde yeni doğmuş olanlar bugün genç birey oldular. Ne gördülerse AKP’nin anlayışıyla yaşadılar. Şimdiki gençlerin daha önceki yaşam biçimlerini öğrenmeleri için merak etmeleri gerekir. Ancak iktidarın meraklı genç yetiştirmek gibi niyeti hiç olmadı. Kindar ve dindar gençliği bizzat dillerine pelesenk ettiler.
Başkanlık yarışı diğer adaylar için yeni başlamış olsa da muktedir için start başlıyalı 16 yıl oldu. Bunca yıldır koşar adım menziline ilerliyordu. Şimdi hem kendisi hem de Türk Halkı için köprüden önce son çıkıştayız.
Seçilemezse kendisi için zor günlerin başlangıcı olacak. Yeni iktidarın süratle yargıyı esaretten kurtaracağına inanıyorum. Böylelikle tüm yasa dışı uygulamaları ve yolsuzluk iddialarının yargıda görüşüleceği kaçınılmaz olacaktır. Tarafsız mahkemelerinin karşısında savunmada kalacak olması kendisini oldukça düşündürüyordur. Ne yapıp edip bu seçimlerden de galip ayrılmak zorunda olduğu gerçeği uykularını kaçırsa gerek.
Korkudan ki 16 yıldır iktidarda olduğunu unutmuş, muhalefetteki diğer adayların söylemlerini vaat ediyor. Ülkemizin refah düzeyini yükseltecek miş! Gazoz dan dahi ÖTV alan iktidarın tekrar işbaşına gelme olasılığı ne yazık ki ülkemizde korkutucu bir gerçektir. Dese ya “Çiftçinin mazot borçlarını üstleneceğiz, onlardan bundan sonra gübre ve yakıt giderlerinden ÖTV almayacağız.” Pekii bunun yerine ne yapacak; “ vergi ve prim borçları yeniden yapılandırılacak, stok affı getirilecek.” Herhalde köylünün stoklarında patates ve soğan vardır. Köylü emekçilerim artık ürünlerinizi saklamayın stoklarınıza af geliyor.
Biz biliyoruz kimlerin stoklarının af olacağını ve dahi kimlerin prim borçlarını yapılandıracağını… İktidar her fırsatta birilerini rahatlatmayı iyi biliyor. Dar gelirli esnaf vergi ve prim borçlarını aksatıyorsa bunun en büyük nedeni iş yapamıyor olmasıdır. Yoksa neden borçlanıp faiz ödesin ki… İş yapamıyor gerçeğiyle ilgilenseler belki büyük ihtimal sorunlara çare bulabilirler.
Seçim zamanına az bir süre kalsa da iktidar kanadından sürpriz hediyeler sunulabilir. Nasılsa parası bizden ödenecek. 2000 tl’yi yasalaştırdılar. Yakıta zam durmaksızın devam, muhtememel artık TAMAM.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde