29 Mart 2024

SİYASET VE SATRANÇ

  • PDF
Siyaset bir satranç tahtası. Hata af etmez. Her zaman doğru ve yerinde hamle etmek gerekir.
AKP’nin cumhurbaşkanı doymak bilmez ihtirası ile ülkenin üstüne karabasan gibi çökmüş, çıkardığı kararnamelerle derin yaralar açmıştır. Yargıya müdahalesi, kendinden olanlarla kendince hukukunu biçimlendirerek onlarca aydının ve ailesinin itibarını ve geleceğini sömürmüştür. Verdiği gözdağlarıyla kurduğu korku imparatorluğu bitecek mi yakında göreceğiz.
AKP’nin son hamlesi baskın seçim kararıydı. Bay stepneyle aldıkları kararla İyi Partiyi saf dışı bırakma arzuları karşı bir hamleyle önlendi. Kendi ittifaklarını etik bulup caka satarken yeni kurulan karşı ittifaka ağır ithamlarda bulunmaları içinde bulundukları açmazı gösteriyor.
CHP her zamanki özverisini yine gösterdi. Geçmişte Bahçeli’ye Başbakanlık onurunu sunduğu halde nedendir bilinmez kabul etmeyerek kâbusun sürmesine neden olmuştu. MHP Başkanının bu hamlesi tabanınca hiç hoş karşılanmamış adeta tükenmesine neden olmuştu. Tükendi ya tünecek yerini de aldı.
İyi Parti seçimlere katılmasını sağlayan CHP’ye övgüler yağdırıyor. Eğer ittifakta kararlı ve samimiyse ortak ve gerçekten tarafsız, aydın bir adayda birleşmeliler. Benim adayda buluşalım inadı çöküşe neden olur.
CHP’nin hamlesiyle gözle görülür bir üstünlük sağlanmış oldu. Ancak satranç kurallarına dahi müdahale edecek gücü kendinde gören bir yasa koyucu varken oyunun ne zaman biteceği belli olmaz.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde