28 Mart 2024

MİNİKLER VE GERÇEKLER

  • PDF
Fatsa ADD Yönetimi olarak geçenlerde bir ilköğretim okuluna ziyarette bulunduk. Amacımız genç öğrencilerimize Atatürk’ü anlatmak, O’nun düşüncelerini ve gençlere olan güvenini aktarmaktı. Bu arada da öğrencilerimize yaşlarına oranla kitap, defter, kalem gibi hediyeler sunduk.
Çok sevindiler! Hediyelere mi yoksa ziyaretimize mi? Her ikisi de tabii.. Anlayabilecekleri biçemde işledik konularımızı. Onlara, kargaları nasıl kovaladığı konusunu hiç açmadık. Zaten öğrencilerimizde o konuyu hiç merak etmediler. 
Sorduk ve şaşırdık aldığımız cevapları dinlerken! Kimi yanıtladı “Atatürk, en büyük eserim Cumhuriyettir demiş” bir başkası “kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdi” “kadınla erkek eşittir dedi” inanır mısınız “miras hakkında eşitliği sağladı” diyen bile oldu. Şaşkınlığımıza heyecanımızı da ekledik ve gururlandık.
İnsan düşünüyor da gelecekteki Türkiye’de umut var mı? Kadın erkek eşitliğine inanmadığını söyleyen ülkenin cumhurbaşkanı şu miniklerden ders almalı mıdır!? Atatürk, “En büyük eserimdir” dediği cumhuriyeti, muktedirin başkanlık aldatmacısıyla tam bir otoriter rejime sürüklemeye çalışmasına güzelim minikler engel olabilir mi?
Muhalefeti dinlemiyor, odaları dinlemiyor varsa yoksa kendi düşünceleri… Ülkenin bir çıkmaza doğru gittiğini ilkokul çocukları dahi görüyorken AKP’nin Genel Başkanının en büyük ben olmalıyım mücadelesinin altında yatan gerçek nedir? 
Bir adam tanıdık, tüm yurdun sevgisini, saygısını kazanmışken padişahlık teklifini elinin tersiyle geri çevirmişti. 
Bir adam tanıyoruz, yönetimindeki tüm olumsuzluklara ve yanlışlara rağmen padişah olabilme tutkusuyla yanıp tutuşuyor!
Minikler bu arzuya izin verirler mi sormalıyız!
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde