29 Mart 2024

KADIN UYURSA

  • PDF
“Kadınlar sahneden insin”
Bu adamı kim doğurdu merak ediyorum! Ağaç kovuğundan mı çıktı yoksa onu bir asteroit mi getirdi?
Dünya zaten bir tiyatro. Herkes rolünü oynamak için sırasını bekliyor. Anlaşılıyor ki   O da sırasını savmak için sahnede yerini almış. 
Kendileri TBMM’nin başkanı olurlar. Yani AKP’nin Meclis Başkanı. Başka bir deyişle malum partinin düşünce özü. Daha öncesinde “Laiklik” kavramının yok sayılması için de beyanat vermişlerdi, ancak nedendir unutuldu!
AKP’nin Genel Başkanı ne demişti; “Kadın erkek eşitliğine inanmıyorum.”  Bakış açıları malum bir anlayışın kaçınılmaz bir izdüşümü.  Anlamamak için gerçekten vurdumduymaz olmak gerekir. 
Haydi,  itiraf edin yere göğe sığdıramadığınız bu iktidar göreve geldiğinden bu yana kaç kadın öldürüldü veya ağır şiddet gördü? Kaçı ağır yaralandı. Kaç fail iyi halden dolayı ucuza kurtuldu? 
Onlar için sanatın adı yok, kadınlar içinse hiç yok! Zaten kadının adı da yok!  Gel gör ki peşinden koşanlar cariyesi olabilmek için ne utanç söylemlerde bulunuyorlar hayretler içinde kalıyoruz.
Tiyatro ya da başka bir sanat dalıyla profesyonel ya da amatör olarak ilgilenen kadınlarımızın arasından malum görüşe destek çıkar mı? Bugün tiyatro, sinema ya yarın? Okullarda piyes, müzik, resim, spor…
Bu nasıl bir cüret nasıl bir gücü arkasına alıpta zırvalamanın özgüvenidir!?  Bilin ki malum partinin siyasi görüşünün özünde anti laik düşüncenin kokuşmuş gerçeği yatmaktadır.
Anadolu’da kadın kocasından önce kalkarmış, ahhhhhhhhh bir de kocasından önce uyansa…!
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde