28 Mart 2024

ORDU GENÇ TİYATRO GÜNLERİ FESTİVALİ…

  • PDF
Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) tarafından 15-19 Nisan tarihleri arasında “Genç Tiyatro Günleri Festivali” gerçekleştirildi. Festival kapsamında OBBKT oyuncuları ve festivale katılan öğrenciler tarafından sergilenen 12 oyun seyirciyle buluştu. Atölye çalışmaları ve söyleşi programlarının da yer aldığı festival genç tiyatroculara yol gösterecek nitelikte gerçekleşti. Fatsa,Ünye,Kumru,Aybastı ve Ordu merkezdeki lise öğrencileri tiyatro oyunlarıyla tarihi bina OBBKT’de sahne aldılar.
Atölye çalışmalarında ise sinema-tv-tiyatroda makyaj, çocuk tiyatrosu oyunculuğu-kukla yapım ve oynatımı ustalar tarafından genç tiyatroculara uygulamalı olarak anlatıldı. Öğrencilerin ve tiyatro severlerin ilgisi gayet iyiydi.
Festivalin ikinci gününde Geleneksel Türk Tiyatrosu üzerine söyleşi programıyla öğrencilerle ve tiyatro severlerle buluştum. Soru-cevap şeklinde geçen söyleşimizde öğrencilerin soruları ve ilgisi gayet güzeldi. Ustalardan aldığımız bilgileri genç tiyatrocularımızla paylaştık. Teşekkürler Ordu Büyükşehir Belediyesi…
Geleneksel Türk Tiyatrosu sanat dallarımızın (Meddah, Orta oyunu, Hacivat-Karagöz) sadece Ramazan ayında değil, her zaman halkımızla buluşturulması gerektiğini konuştuk. Çünkü tamamen bizi, örf adet ve geleneklerimizi anlatan-unutturmayan bu sanat dallarımız özellikle yeni neslimize çok iyi anlatılmalı. Yerel yönetimler, milli eğitim ve üniversite ortaklığında okullarda Geleneksel Türk Tiyatrosu Atölyesi açılmalı ve eğitimler verilmeli. Bizler bu anlamda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Böylelikle hem bu sanat dallarına ilgi duyan, yeteneği olan öğrencilerimiz Usta-Çırak atölyelerinde yetişir ve gelenek devam etmiş olur.
Ordu Üniversitesinden akademisyenlerinde olduğu festivalde üniversite öğrencileri de sahne aldılar. Geleceğin oyuncuları hem oyunlarını sahnelediler, hem de değerli isimlerin tecrübelerinden faydalandılar.
Genç Tiyatro Günleri Festivali etkinliklerinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
Dönelim Fatsa’ya…
Fatsa Tiyatro Birliği olarak “GÜLDÜRÜHANE” isimli oyunumuz ile 29 Nisan Pazartesi saat:19:00’da Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında sizlerleyiz. Tüm tiyatro gruplarının oyunlarının olduğu komedi oyunumuza tüm Fatsalıları davet ediyoruz.
Fatsa Tiyatro Birliği-GÜLDÜRÜHANE..
Sahne Amiri: Ercan KARATAŞ, Yönetmen: Zekeriya ERUZUN, Genel Koordinatör: Ali Can TAZE, Genel Sanat Yönetmeni: İlker TAZE-İbrahim ÇAPKIN
Gruplar: Can Sanat Yapım, Tiyatro Alkışhane, Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu, Gençlik Tiyatrosu, Yasemin Coci Tiyatrosu, Tiyatro Beyaz Perde, Sahne Tozu Oyuncuları…
Sevgiyle kalın, umudumuz daim olsun…
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde