04 Mayıs 2024

MEKTUP

  • PDF

               Sn. Rıza SARRAB,

           İş adamı ve Bakanlar bakanı

           Hayırsever İnsan

           Boğaziçi yalısı, kaçak kat                                                                                                                                           

           İstanbul-YENİ TÜRKİYE

 

           Sevgili Rıza Enişte,
         

           Ülkemize, Bakanlarına ve evlatlarına yaptığınız büyük yardımlar ile kol saatini, dolarlı çikolatayı ve elbise içinde hediyeleşmeyi bizlerle tanıştırmanızdan dolayı ve gelecekte de yapacağınız olası yardımları düşünerek size bu mektubu yazmak ve kamuoyu önünde teşekkür etmek istedik. Yardımlarınız toplumda aşırı tepki toplamış olsa bile bütçe açıklarımızın bir kısmını kapatmandan dolayı bu tepkileri göğüsleyebileceğimizi bilmeni isteriz. Vatandaşlığımıza sonradan geçmiş olman bizim için hiçbir sorun teşkil etmediği gibi ülkemizde doğan vatandaşlarımızın çoğunun işe yaramadığını gördükçe sana olan sevgi ve hayranlığımız artmaktadır.  Bundan sonraki çalışmaların ile ülkemizin güvenilir bir ferdi olmaya devam edeceğinin ve labirent gibi akçeli işler yapacağının bilincindeyiz. Sana olan sevgimizden dolayı bütçe açıklarını kapatmaya gidip gelirken boynuna siyah-beyaz kaşkol dolayıp seni “I Love You Rıza” diye karşılamak ve omuzlarımıza almak istiyoruz ama Bakanlar önünüze yatıp sana ulaşmamızı engelliyorlar.

           Sevgili Rıza, bazı yanlış adamlardan dolayı haksızlığa uğradın, gözaltı günlerin oldu. Bir spor kulübünün taraftarları parasını ödediğin loca için bile ayağa kalktı. Kaldı ki sana saygıdan ayağa kalkmaları gerekirdi. Yaptığın hizmetlerin karşılığı bu olmamalıydı, sana yapılanlar bizi çok üzdü. Bunu telafi etmek için, Sayın Cumhurbaşkanımızın da katıldığı Türkiye İhracatçılar Meclisi ödül töreninde ve kamuoyu önünde Başbakan Yardımcımız, Ekonomi Bakanımız ile TİM başkanımızdan oluşan güçlü bir ekipten alacağın ödül ile özelde özür dilemek, genelde onurlandırmak istedik. Törenden sonra oluşan tepkiler üzerine “Bilseydim o karenin içinde yer almazdım” diyen Başbakan Yardımcısına ve “Tanımıyorum” diyen bakana aldırma, o söylemleri eski Türkiye’den kalma alışkanlıklarıdır. Bilesin ki onlar seni çok iyi tanır. Tanımayan varsa da biz tanıtırız. İstersen onlara Babek Zencani’yi bile tanıtırız.                                                                                                                                                                                                           

           Bilmem bize olan kırgınlığını azaltabildik mi? İsmin Kuran’da geçtiği için yaptığın bu yardımların karşılığı olan ödülünü de özellikle mübarek Ramazan ayına denk getirdik. Buna paralel olarak, uygun bulursan bundan böyle ödüllerini Aralık ayının 17 si ile 25 i arasında ve dini bayramlarda vermeyi düşünüyoruz. Ayrıca Boğaziçi’ndeki yalıda yaptığın kaçak kat da ananın ak sütü gibi Ebru ile sana helal olsun. Çünkü Rıza isimlilerin favori rengi maviymiş, yaptıklarınla kaçak mavi bir boğaz manzarasını çoktan hak ettin. İlerleyen zamanlarda seni daha çok mutlu edeceğimizi ve balkona çıkaracağımızı söylemek isteriz.

           Ülkemize, Bakanları ile evlatlarına yaptığın maddi katkılardan ve iyi bir hayırsever olmandan dolayı tüm kayınbiraderlerin adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.                          

           Hoşça kal “Altın kalpli” milli eniştemiz, yeni ödül törenlerinde görüşmek dileğiyle. Daima arkanda olan senin yolsuz kayınçoların…                                                                                                                                                                                                                             

                                       

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde