29 Mart 2024

YAPAMIYORUZ

  • PDF

   Her şeyi konuşamıyor ve tartışamıyoruz. Özellikle otoritenin karşı çıktığı şeyleri doğru bile olsa gündeme getiremiyoruz. Böylece tartışma ortamı yaratamadığımızdan meramımızı da anlatamıyoruz. Bunlar da ortak değerler ile ortak paydalarda buluşmamızı ve fikir üretme zenginliğimizi yok ediyor. Niçin konuşamadığımız ise; Dini düşünce baskılarından, ataerkil aile yapısından, toplumsal statüden, yönetim korkusundan ve en önemlisi ise demokrasinin hazımsılığından,....... gibi nedenlere dayanıyor.

   On dört milyona yakın insanı direkt olarak ve bütün ülkemizi etkileyen felakette bile konuşmamız gereken konuları konuşamıyor ve anlatamıyoruz. Deprem yıkıntılarının afete dönüştüğünü, kırk bini aşan can kaybını, depremzedelerin çektikleri çile ve ızdıraplar gibi konuları konuşurken, depremin niçin bu kadar büyük felakete yol açtığını, kurtarma çalışmalarında ve oradakilere ulaşımda niçin geciktiğimizi, organizasyon eksikliğini, deprem ülkesinde yaşadığımız halde alınmayan tedbirleri, felaket yerinde bile siyaset yapan ucuz siyasetçileri, görevlerin liyakata göre değil de sadakata göre verildiği ....... gibi temel konuları konuşamıyoruz. Bilimde bile fikir birliğine varıp asgari müştereklerde buluşamadığımızdan hızlı bir şekilde ayrışıyoruz.

   “Not ettik” diyenlere neyi not ettiklerini ve kutsal şeyleri bilimle niçin karşı karşıya getirdiklerini soramıyoruz.

   Tarikatların yönetim nezdindeki saygınlığını biliyor ama bilimi baltalamaktan başka daha neye yaradıklarını bilemiyoruz

   Diyanet İşleri Başkanlığının günümüz şartlarına uymayan ve insanlık ahlakına yakışmayan fetvaları niçin verdiğini bilmiyor ama doğrusunu soramıyoruz.

   Bir zamanlar kanımızı ve canımızı esgirmediğimiz, her felakette güvendiğimiz Kızılay’ın niçin güvensiz duruma düştüğünü ve AFAD’ın felaketlerde üzülerek yazıyorum başarısız olduğunu az çok biliyoruz ama bu hallere nasıl düşürüldüğünü soramıyoruz. Ancak bu boşluğu başarıyla dolduran ve güven kazanmış sivil toplum kuruluşlarına saldırmanızı anlamıyoruz.

   Ana muhalefet partisi genel başkanına “Siz kimsiniz ne olduğunuz zannediyorsunuz” diyenlere hayranlık duyduğunuzu! biliyor ama bize de çok gereken bu cesareti nereden aldığını soramıyoruz.

   Sürekli niçin imar affı çıktığını ve depremde aftan faydalanan kaç binanın yıkıldığını öğrenmek ve yıkılmadıysa affı çıkaranlara müjde vermek istiyoruz.

   Güvensiz şartlarda çalışarak can veren ve gerekirse yerde tekmelenen maden işçilerinin başka felaketlerde gösterdikleri üstün başarılara teşekkür ediyor ama onları da plandan çıkarmayıp, kaderleriyle baş başa bırakıyoruz.

   Marmara depreminden beri toplanan deprem vergilerinin akıbetini sormaktan çekindiğimiz için nerelere harcandığını soramıyoruz.

   AKP Kahramanmaraş eski vekilinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na “ne geziyorsun İngiliz uşağı!” sözleriyle hakaretler yağdırması ve devamında bölgedeki CHP'li heyete de “İngiliz uşakları” diye seslenmesini kınıyamıyoruz.! Eski vekilin çapsızlığının doruğunu ve seviyesizliğinin dibini büyük bir öfke patlamasıyla kamuoyuna göstermiş olduğunu açıklıyamıyoruz. Bilmek istemediğiyse o partinin kurucuları İngilizleri ve yedi düveli bu ülkeden kovandır. Ona, hakaret etmeyi öğrenmiş ama tarihini öğrenmemiş.olmasından dolayı Sütçü İmamı öğrenme cezası veremiyoruz.

   “Uzaydan atılan titanyum alaşımlı 10 metre çubuklarla 7-8 şiddetinde deprem yaratıldığını” iddia eden kişiyi Türkiye Uzay Ajansı başkanı yaparken bizimle mi, bilimle mi yoksa uzayla mı dalga geçiyorsunuz bilemiyoruz.! Buna göre dış güçlerin deprem yarattığına inanmamızı mı bekliyorsunuz.?

   Anlaşılan dilsiz olan bu toplum, işine gelmeyince sağır da oluyor.! Bu liyakatsızlığın yanına çökertilen toplumsal ahlak ile para hırsını da eklersen “ölen ölür, kalan sağlar bizimdir.” Kalan sağların anasına sövecek ve akşam yaptığı yardımı gece çıkaracak iş insanımızın da mevcut olması zenginliğimizin göstergesidir.!

   Bu yönetim depreme kadar değerlerimizi enkaz altında bırakmıştı zaten. Sağlık olsun diyerek hepsini not ediyoruz.!

Son Güncelleme: Salı, 21 Şubat 2023 09:13
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde